2 Daniël Termont vocht in 2015 zelf tegen kanker.
Wannes Nimmegeers Daniël Termont vocht in 2015 zelf tegen kanker.

Daniël Termont en Frances Lefebure ambassadeurs van vierde Levensloop Gent

Oud-burgemeester Daniël Termont en VTM-gezicht Frances Lefebure zijn dit jaar peter en meter van Levensloop Gent. Dat werd dit weekend bekendgemaakt op de kick-off van Levensloop, die zal plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 april op de Blaarmeersen.

Levensloop is een evenement waarbij verschillende teams 24 uur in beweging zijn voor de strijd tegen kanker. Termont vocht zelf enkele jaren geleden met succes tegen darmkanker en twijfelde geen moment om het peterschap op zich te nemen. “Er zijn niet alleen financiële middelen nodig voor onderzoek, patiënten hebben ook nood aan emotionele steun. Door kanker kun je je afschuwelijk eenzaam voelen”, zegt Termont. “Initiatieven zoals Levensloop zijn meer dan noodzakelijk.” Presentatrice Frances Lefebure verloor op haar zeventiende haar mama aan kanker. Ook zij zet met volle overtuiging haar schouders onder Levensloop 2020.

2 Frances Lefebure.
VTM Frances Lefebure.

Ondertussen zijn al zestien teams ingeschreven. Via een campagne hopen de organisatoren nog meer mensen over de streep te trekken. Wie Levensloop wil steunen, kan op de Gentse Winterfeesten Gentse mosterd en pickles kopen aan het standje van de opperdekenij. Meer info op www.levensloop.be/relays/gent-2020.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer