5 Nic Balthazar liep mee de mars van ‘Students for Climate’.
Wannes Nimmegeers Nic Balthazar liep mee de mars van ‘Students for Climate’.

Derde klimaatmars op week tijd lokt minder volk: 600 studenten en scholieren trekken van stadshal naar Blandijn

In tegenstelling tot de duizenden betogers van afgelopen donderdag en zondag kon de derde Gentse klimaatmars in een week tijd slechts 600 actievoerders op de been brengen. Onder hen wel bekende Gentenaar Nic Balthazar. “Actie voeren voor het klimaat is bij ons een familiezaak”, lacht hij.

Yuni Mertens van ‘Students for Climate’ ontkende het niet bij de start van de betoging. Vooraf werd gehoopt op 1.000 betogers, maar uiteindelijk kwam er slechts een 600-tal betogers opdagen. Ongetwijfeld speelde het mooie weer en de vrije namiddag voor de scholieren een rol. “Misschien moeten we voortaan ook kiezen voor donderdag als vaste dag om te betogen”, opperde Yuni. De betogers kregen begeleiding van de politie, inclusief de helikopter die ook bij de vorige klimaatmarsen boven het centrum van Gent cirkelde. Ook present: spitsvondige klimaatslogans zoals ‘ik ben een maat van het klimaat’ en ‘Wij eisen ijs’ én Nic Balthazar, de bekendste klimaatactivist van Gent. “Toen ik jong was, waren we blij als er 500 kwam opdagen voor een klimaatbetoging. Nu is het nog maar drie dagen geleden dat de vorige grote klimaatmars plaatsvond. Dit is niet abnormaal. Zelf ben ik al lang bezig met de strijd voor het klimaat. Daarom wou ik er graag bij zijn. Bij ons is het trouwens een familiezaak die van vader op dochter wordt overgezet”, lacht Balthazar.

5 De derde klimaatmars op een week tijd in Gent bracht vandaag 600 betogers op de been.
Wannes Nimmegeers De derde klimaatmars op een week tijd in Gent bracht vandaag 600 betogers op de been.
5 De derde klimaatmars op een week tijd in Gent bracht vandaag 600 betogers op de been.
Wannes Nimmegeers De derde klimaatmars op een week tijd in Gent bracht vandaag 600 betogers op de been.
5 Deze jongeman is een ‘maat van het klimaat’.
Wannes Nimmegeers Deze jongeman is een ‘maat van het klimaat’.
5 Klimaatmars in Gent.
Wannes Nimmegeers Klimaatmars in Gent.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer