Aan het stadhuis wappert al sinds afgelopen vrijdag een regenboogvlag.
Erik De Troyer Aan het stadhuis wappert al sinds afgelopen vrijdag een regenboogvlag.

Deze week regenboogvlaggen op Gravensteen en aan politiecommissariaten

Deze week worden op meer aan 20 officiële gebouwen in de stad Gent regenboogvlaggen opgehangen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei). 

Zo zal er een regenboogvlag wapperen op het Gravensteen en aan alle politiecommissariaten. Zelfs het justitiepaleis en de vijf Gentse woon- en zorgcentra doen mee. Aan het stadhuis hangt de regenboogvlag al sinds afgelopen vrijdag naar aanleiding van de queer pride van afgelopen weekend.

“Dit is een initiatief dat we in ere moeten houden. Het is een zichtbare actie met het oog op de strijd voor aanvaarding, gelijkwaardigheid en gelijke behandeling. Dat mag dan symbolisch zijn, het is belangrijk om dat op gezette tijdstippen nog eens luid en duidelijk te herhalen”, zegt schepen van gelijke kansen Astrid De Bruycker (sp.a).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer