2 Deze voorwerpen verdwenen uit de wagen van Jason.
Jason Callewaert Deze voorwerpen verdwenen uit de wagen van Jason.

Dief steelt werkmateriaal van ‘backliner’ van Absynthe Minded en Arno

Gitaartechnicus Jason Callewaert, die onder andere achter de schermen werkt bij Absynthe Minded en Arno, is in de nacht van maandag op dinsdag bestolen. Uit zijn wagen, die voor zijn woning in de Halvemaanstraat in Sint-Amandsberg stond, zijn zijn gereedschap, een gitaarkist en zijn jas verdwenen. “Mijn opera-CD’s waren waarschijnlijk niet interessant genoeg.”

Jason werkt als backliner, wat inhoudt dat hij de instrumenten van de muzikanten naast het podium klaar moet zetten, zodat ze vlot hun set kunnen afwerken. Essentiëel voor die job zijn bijvoorbeeld kabeltjes, tangen, schroevendraaiers en een stemapparaat. Die zaten allemaal in de gereedschapskist die afgelopen nacht uit de wagen van Jason gestolen werd.

Daarnaast griste de dief ook een kist mee die opengevouwen kan worden tot een standaard voor meerdere gitaren. Ook de jas van Jason verdween. “Ik koester zeer weinig hoop om het allemaal nog terug te zien, maar voel je vrij om op de tweedehandssites een oogje in het zeil te houden”, zegt Jason.

Getuigen gezocht

“We hadden net gezien dat er in de buurt de laatste tijd al veel auto-inbraken waren gebeurd”, gaat hij verder. “Ik had een portier dat al een tijdje slecht sloot en daarvoor zou ik vandaag (dinsdag, red.) naar de garage gaan. Ik vrees dus dat een deur niet helemaal toe was.”

Wie getuige was van de inbraak, meer weet over de diefstal of de gestolen voorwerpen online te koop ziet staan, kan altijd de politie verwittigen op het nummer 09/266.61.11.

2 Deze voorwerpen verdwenen uit de wagen van Jason.
Jason Callewaert Deze voorwerpen verdwenen uit de wagen van Jason.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Ides

    Een plaag in Gent. In onze wijk muide meulestede wordt wekelijks minstens 1x ingebroken in auto’s en de politie doet juist niks

Lees meer