2 Buitenklas in Drongen.
Gianni Barbieux Buitenklas in Drongen.

Drongense leerlingen nemen buitenklas ‘Bostorie’ in gebruik

In het pastoriebos hebben basisscholen Klaverdries, de Mijlpaal en Vuurtoren uit Drongen hun nieuwe buitenklas ‘Bostorie’ in gebruik genomen. De leerlingen kunnen voortaan rekenen, lezen en knutselen in het nabij gelegen bos dat aan de pastorie grenst.

Natuur maakt blij en gezond, én de leerstof blijft er langer hangen. Daarom gingen Jona, Eva en Cherline op zoek naar een geschikt stukje natuur dat kon dienen als verlengstuk van de school. Pastoor Patrick en de kerkraad stemden in om het unieke en prachtige pastoriebos in te richten als buitenklas. Ook de drie scholen hadden interesse om koepeloverschrijdend een uniek samenwerkingsverband te starten. Via Burgerbudget Gent wonnen ze 67.412 euro om Buitenklas Bostorie te realiseren.

Bij GO! BS Mijlpaal brengen ze ‘openluchtleren’ al langer in de praktijk. “Het groene domein van onze school leent zich er toe. Er werd geïnvesteerd in groene speelzones en moestuintjes, die binnenkort zelfs nog worden uitgebreid”, zegt directeur Vanessa Reygaert. “Ook deze buitenklas zal geïntegreerd worden in onze werking rond ‘outdoor education’.”

2 Buitenklas in Drongen.
Gianni Barbieux Buitenklas in Drongen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer