Archiefbeeld. De afgebeelde persoon is niet betrokken bij de verkeerscontrole waarvan sprake.
BELGA Archiefbeeld. De afgebeelde persoon is niet betrokken bij de verkeerscontrole waarvan sprake.

Eén chauffeur op vijf onder invloed bij verkeerscontrole Wiedauwkaai

Abnormaal veel bestuurders testen positief op drugs

Bij een verkeerscontrole van de Gentse politie is zondagochtend vroeg op de Wiedauwkaai één chauffeur op vijf betrapt op sturen onder invloed van alcohol of drugs. Opvallend: er werden meer bestuurders betrapt met drugs in het bloed, dan met alcohol.

De politie stond zondagochtend op de Wiedauwkaai opgesteld tussen 04.45 en 11 uur. Daarbij werden 90 chauffeurs gecontroleerd. Maar liefst 20 onder hen waren onder invloed. 14 van de 90 chauffeurs, of één op de zes, testten positief op drugs. Zulke cijfers zijn abnormaal hoog.

“Twaalf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, van 2 bestuurders die in aanmerking kwamen voor een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs werd het voertuig tijdelijk ingehouden omdat ze hun rijbewijs niet bij hadden", aldus politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Eén bestuurder die onder invloed was van alcohol en drugs bleek tevens geen rijbewijs te hebben.” Verder werd in één auto ook een verboden wapen aangetroffen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer