4 Van links: Jamie-Lee Six, Christel Domen, Peter Van Asbroeck,  Anthony Van Caeneghem, Chris Van Espen, Eric Meirhaeghe en Anton Cogen.
Tijl De Meulemeester Van links: Jamie-Lee Six, Christel Domen, Peter Van Asbroeck, Anthony Van Caeneghem, Chris Van Espen, Eric Meirhaeghe en Anton Cogen.

Eerste professioneel Vlaams komediegezelschap in Gent pakt uit met indrukwekkende namen: “Nu hoeft u niet meer naar Antwerpen”

Gent heeft zijn eerste professioneel komediegezelschap: ‘Het Farcetheater’. Bezieler en acteur Anthony Van Caeneghem (23) stelde het eerste stuk  voor. Opvallend is de indrukwekkende cast voor ‘Harrie let op de kleintjes’: Peter Van Asbroeck, Christel Domen, Chris Van Espen, Anton Cogen en Jamie-Lee Six. “Voor grote namen moest je altijd afzakken naar Antwerpen. Daar brengen wij nu verandering in.”

“Gent telt heel wat professionele theatergezelschappen. Ook op vlak van komedie is de stad goed vertegenwoordigd”, zegt Anthony Van Caeneghem. “Maar voor een komediegezelschap met grote Vlaamse namen, moest je afzakken naar Antwerpen. Daar brengen wij nu verandering in: Gent wordt onze uitvalsbasis, van waaruit we in heel Oost-Vlaanderen kunnen opereren.”

Helemaal nieuw

De première van ‘Harrie let op de kleintjes’ staat gepland op 7 februari 2020 in Theater Scala. Hoofdrolspeler Peter van Asbroeck vertolkt de rol van Harrie Vermeulen, een man die tegen wil en dank moet babysitten. Al snel loopt - u raadt het al - alles mis. “Het is een leuke komedie met een bijzonder goed verhaal en sterke acteurs”, vertelt Van Asbroeck. “Bovendien is het een première in Gent van iets helemaal nieuws.”

‘Harrie let op de kleintjes’ is een komedie van de gelauwerde Nederlandse acteur, zanger en schrijver Jon Van Eerd. Het stuk ging in Nederland in 2016 in premiere én trok bij onze Noorderburen volle zalen. De regie is in handen van Eric Meirhaeghe: een vaste waarde in het Vlaamse regielandschap.

4
Het Farcetheater

De rest van de cast bestaat uit Christel Domen (Thuis, Familie), Chris Van Espen (Tegen De Sterren Op, Quiz me Quick), Jamie Lee Six (D5R, TAGMAG) en Anton Cogen (De Smurfen, Mega Mindy). Opvallend: oprichter Van Caeneghem, amper 23 jaar jong, is nog volop bezig met zijn studies theaterwetenschappen. Hij genoot reeds van een opleiding aan het Theater- en filminstituut Brouns én was ook te horen op de Gentse studentenradio Urgent. “Het is een rollercoaster waar ik ben ingestapt. Wanneer die stopt, weet ik nog niet. Ik heb lang getwijfeld of ik niet te jong was om dit te doen, maar op een gegeven moment heb ik al mijn moed bijeen geraapt”, klinkt het. “Het wordt een hilarische theaterbeleving met alles erop en eraan. Verwacht je dus maar aan slaande deuren, verwisselingen, misverstanden en allerhande verkleedpartijen.”

4
Tijl De Meulemeester
4
Tijl De Meulemeester

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer