2 Op Facebook ging al snel een foto rond van de voorruit.
RV Op Facebook ging al snel een foto rond van de voorruit.

Even paniek op Lijnbus, maar vermeende kogelinslag is vermoedelijk stevige steen

Even paniek op een Lijnbus in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg. Nadat een object plots het veiligheidsglas van een ruit deed barsten, kwam de politie ter plaatse om de zaak te inspecteren. “Maar uit een eerste onderzoek blijkt dat er geen aanwijzingen zijn dat er gevuurd is. Naar alle waarschijnlijkheid schoot een een object (een steen of gruis, red)  accidenteel tegen de ruit.”

De feiten vonden plaats aan het Heernisplein. Even deed op Facebook een bericht de ronde dat de bus beschoten werd, maar die kans acht het parket dus zeer klein. Er werden geen projectielen aangetroffen én ook de omstanders, enkele getuigen op een terrasje, zagen niets verdacht.

“Uit onze eerste vaststellingen wijst niets op een schietincident”, klinkt het bij het parket van Oost-Vlaanderen. “Waarschijnlijk schoot het object accidenteel tegen de ruit.”

2 Het incident vond plaatse ter hoogte van het Heernisplein.
Google Maps. Het incident vond plaatse ter hoogte van het Heernisplein.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc huyghebaert

    Hmmmm wel toevallig is het niet, en dat dit nog nooit eerder is gebeurt - enfin de experts zullen het wel weten zeker

  • Marc Krol

    Dit is een goed voorbeeld van fake news Ze moeten Facebook en consoorten afschaffen gedaan met fake news

Lees meer