3 Enise, in haar atelier in de winkel.
Jeffrey Dujardin Enise, in haar atelier in de winkel.

Gedurfde juwelen in de Brabantdam: “Een uitgesproken schild naar de buitenwereld”

Wie passeert in de Brabantdam heeft het misschien al opgemerkt, er is iets nieuws. Veel glitter en glamour en een duidelijke naam: Edgy Statements. “Gedurfde juwelen voor unieke vrouwen”, noemt de 30-jarige uitbaatster Enise het.

De geboren en getogen Gentse Enise is één brok energie en dat zie je ook in haar shop. Veel kleur, textuur en ‘bling bling’. “Het begon allemaal zeven jaar geleden”, zegt ze. “Terwijl ik mijn opleiding styliste deed, zat ik met een dilemma. Ik ben een grote juwelenfan, en ik wou mijn oude juwelen niet weggooien. Dus begon ik te puzzelen en na te denken hoe ik ze kon combineren tot nieuwe zaken. Dat bleek mij goed te lukken, en mijn vrienden wilden ook zoiets in hun collectie.” 

3 “Cleopatra is mijn alter-ego.”
Jeffrey Dujardin “Cleopatra is mijn alter-ego.”

Na een webshop te openen ging Enise voor het echte werk, een winkel in het Gentse die eind 2018 opende. “Ik ben begonnen aan mijn keukentafel en nu zit ik hier”, zegt ze trots. Haar juwelen zijn zeer opvallend, met een Oosterse en Egyptische toets. “Cleopatra is mijn alter-ego”, zegt ze met een knipoog. “Een juweel moet uitgesproken zijn. Als een schild naar de buitenwereld dat zegt: ‘Don’t touch me. Simpel gezegd, sterke vrouwelijke energie.” De juwelen van Enise zijn één voor één uniek, en dat heeft een reden. “Elke vrouw is uniek.”  Meer info over Edgy Statements vind je hier.

3 Een juweel van Edgy Statements.
Edgy Statements Een juweel van Edgy Statements.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer