2 Ben Weyts knipt het lint, schepen Heyse en burgemeester De Clercq kijken toe.
Erik De Troyer Ben Weyts knipt het lint, schepen Heyse en burgemeester De Clercq kijken toe.

Geen euro subsidie maar minister Weyts slaagt er toch in nieuw dierenasiel plechtig te openen: “Volgende keer zet ik mij tussen hem en de schaar”

Minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) gaf tijdens de opening van het nieuw Gentse dierenasiel een masterclass politiek ellebogenwerk. De minister gaf namelijk geen euro steun aan het asiel maar wurmde zich wel tot bij de schaar om het lint officieel te knippen voor de neus van het stadsbestuur dat wel een miljoen euro op tafel legde.

Weyts kreeg kort voor het incident nog een uitbrander van de voorzitter van het asiel. “Dit is een duur gebouw. De stad legt 1 miljoen euro bij en we leggen zelf 3,1 miljoen spaargeld op tafel. Van de overheid krijgen we geen eurocent subsidie.”

Gents schepen van milieu Tine Heyse – die het lint had moeten knippen – kan er nog mee lachen. “Wat kon ik doen, op zijn vingers tikken en de schaar afnemen? Als de minister de volgende keer iets plechtig opent in Gent zal ik mij tussen hem en de schaar moeten zetten”, lacht ze.

2
Erik De Troyer

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf peeters

    Juist ,dit noemt men dan zich smukken met een ander zijn veren.Schaamteloos.

  • Ronny Ooijen

    Met de pluimen van een ander gaan lopen is iets wat ze bij N(V)-Blabla ervaring in hebben. Net zoals Homans die met de armoedecijfers indruk probeerde te maken. Het waren wel de cijfers van de vorige regering! Is Weyts schaamteloos? Ach, dat zal dan wel de schuld van een ander zijn zeker?

Lees meer