Geen verdachte na vondst sperma in luier

Een moeder vond vijf jaar geleden sperma in de luier van haar toen tweejarige dochter nadat ze het meisje opgehaald had van een crèche in de omgeving van Gent. De vrouw stapte naar het gerecht, dat nooit een verdachte vond en de buitenvervolgingstelling vraagt, maar volgens de moeder is bijkomend onderzoek nodig.

In maart 2012 trof de vrouw 's avonds nadat haar dochter uit de crèche kwam sperma aan in de luier. De feiten raakten nu pas bekend. Ze stapte naar de politie en de luier werd bijgehouden als bewijs en voor een DNA-onderzoek. Maar de onderzoekers konden nooit een volledig genetisch profiel opstellen. Omdat er geen verdachte was, besloot de raadkamer de buitenvervolgingstelling uit te spreken. De moeder gaat met die beslissing niet akkoord en tekende beroep aan.


Gisteren boog de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent zich opnieuw over de zaak.


"We vragen aan de kamer om een groot onderzoek te bevelen dat niet uitgevoerd is", laat Pierre Chomé, de advocaat van de moeder optekenen. Volgens de burgerlijke partij is er niet genoeg onderzoek gevoerd naar personen die toegang hadden tot het kinderdagverblijf. Het parket vraagt om de buitenvervolgingstelling te bevestigen. Uitspraak op 2 maart. (WSG)

Lees meer