Op naar een volledig rookverbod in alle sporclubs.
BELGA Op naar een volledig rookverbod in alle sporclubs.

Gemeenteraad keurt voorstel N-VA goed: op naar volledig rookverbod in alle sportclubs

Doorgaans wordt elk voorstel van de oppositie keihard afgewezen door de meerderheid in het Gentse stadsbestuur. Met de komst van de ‘verbindende’ burgemeester Mathias De Clercq zou dat veranderen, werd beloofd. Dat bleek maandagavond inderdaad het geval te zijn. Het voorstel van raadsbesluit van Sandra Van Renterghem, om alle sportclubs op termijn rookvrij te maken, werd unaniem goedgekeurd.

Sandra Van Renterghem — zelf een verstokt roker — stelde voor om alle sportsites in het Gentse rookvrij te maken. “Zelfs al is er ergens verstopt in een hoekje een rokerszone voorzien, de kinderen zien dat, en dat is nergens goed voor”, aldus Van Renterghem. “Ik stel voor om een traject op te starten om élke sportsite in het Gentse rookvrij te maken. En als wij rokers dan verder moeten lopen om toch een sigaret op te steken, dan is dat maar zo.”

Sportschepen Sofie Bracke stelde vlakaf het idee zeer genegen te zijn. “Alle sporthallen en zwembaden zijn al rookvrij, en ook rond de kunstgrasvelden van de Blaarmeersen geldt een rookverbod”, zegt ze. “Er zijn ook al een aantal sportclubs die zélf het initiatief hebben genomen om volledig rookvrij te worden. En ook de Telenet-tribune van KAA Gent is rookvrij. Maar ik ben zeker bereid om te bekijken of we — in samenwerking met de clubs — naar een volledig rookverbod te kunnen gaan voor al onze openluchtsportvelden.” Waarop de gemeenteraad het voorstel van N-VA unaniem goedkeurde.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edmond Dantès

    Een goed voorstel, zou steeds tot een consensus moeten leiden, ongeacht vanuit welke politieke hoek de wind waait. De oppositie zou opbouwender zijn en de meerderheid soepeler. Zal wel een utopie blijven.

Lees meer