2 De politie is waakzaam op de Korenlei, maar moet weinig ingrijpen.
Wannes Nimmegeers De politie is waakzaam op de Korenlei, maar moet weinig ingrijpen.

Hekken stonden klaar, maar waren niet nodig: Gras- en Korenlei kennen rustige avond en nacht

Na de drukte van dinsdagnacht had de stad Gent besloten om woensdag alle kleine toegangswegen naar de Gras- en Korenlei af te sluiten. Het bleef een stuk rustiger dan de avond en nacht voordien. “We hebben enkel pv’s uitgeschreven voor zwemmen en luide muziek”, politiewoordvoerder Matto Langeraert.

Woensdagavond en -nacht troepten opnieuw veel jongeren samen op de Gras- en Korenlei. De hoge temperaturen en het einde van de examens maken van de waterkant nog steeds een geliefde plek om af te spreken met vrienden. Het was er echter minder rumoerig dan de nacht ervoor. Er was ook minder volk aan de nachtwinkels. Op één grotere groep na, bleven de meesten binnen hun bubbel van tien personen, op voldoende afstand van de rest. De bezoekers leken de waarschuwing van burgemeester De Clercq begrepen te hebben.

Meesten tegen 2 uur weg

Uit voorzorg werden overdag al hekken klaargezet aan de toegangswegen. De zijstraten van de Korenlei werden afgezet, net als de trap op de Sint-Michielshelling. Op voorhand  was er ook sprake van het plaatsen van hekken op de kades zelf, zoals tijdens de Gentse Feesten, maar zo ver kwam het woensdagavond niet. De Gras- en Korenlei zelf werden niet afgezet. De politie was waakzaam, maar niet in veel grotere aantallen aanwezig dan dinsdag. Een viertal Gentse flikken vroeg de jongeren af en toe om afstand te bewaren, maar grepen verder weinig in. Tussen 1 en 2 uur, nadat de drankvoorraad op was, trokken de meesten langzaam weg van de waterkant. 

Vier zwemmers

“Eén iemand heeft een pv gekregen voor het spelen van te luide muziek”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “Hij had voordien al 2 waarschuwingen gekregen. Ook hebben we daar vier zwemmers uit het water gevist. Zij kregen een boete. Aan de Kantienberg zijn ook zwemmers uit het water gehaald.” 

De politie patrouilleerde niet alleen aan de Gras- en Korenlei, maar hield ook andere hotspots zoals het Baudelopark en het Keizerspark in de gaten. Overal bleef het rustig.

2 De hekken aan de Sint-Michielshelling stonden klaar, maar zijn niet gebruikt.
VDS De hekken aan de Sint-Michielshelling stonden klaar, maar zijn niet gebruikt.

Lees meer