Kompass Klub zit gehuisvest in een oud fabriekspand achter de Ottergemsesteenweg in Gent.
Didier Verbaere Kompass Klub zit gehuisvest in een oud fabriekspand achter de Ottergemsesteenweg in Gent.

Helft gecontroleerde bezoekers Kompass Klub onder invloed drugs

Bij een controle van de Gentse politie zaterdagochtend om 5 uur bleek meer dan de helft van de bezoekers van discotheek en nachtclub Kompass Klub aan de Ottergemsesteenweg Zuid onder invloed van drugs of alcohol.

De politie voerde een gerichte controle uit aan de fuifzaal in een leegstaande loods. Kompass Klub vierde dit weekend haar eerste verjaardag. "We kregen de laatste weken herhaaldelijk klachten uit de buurt over de bezoekers aan de fuiven in de zaal op het bedrijventerrein. Daarbij ging het over nachtlawaai en fors rijgedrag van de bestuurders op weg naar de club", zegt Manuel Mugica Gonzalez, commissaris van politie.


Er werden 28 bestuurders aan een ademtest onderworpen. Zes bestuurders bliezen positief en twee alarm. Eén bestuurder mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen, drie bestuurders moesten 6 uur aan kant en twee kregen een stuurverbod omdat ze geen rijbewijs hadden. Ook twee licht geïntoxiceerden kregen een rijverbod van 3 uren.


De resultaten op controle voor drugs waren nog spectaculairder. Er werden eveneens 28 bestuurders gecontroleerd en 11 speekseltesten afgenomen. Daarvan waren er maar liefst 7 positief waarvan 3 in combinatie met alcohol. De tests wezen op het gebruik van cocaïne en amfetamines, een combinatie van cannabis, amfetamine en cocaïne en het gebruik van amfetamines of cannabis. Zes rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Daarnaast waren er inbreuken voor een onverzekerde wagen. Die werd in beslag genomen. Eén bestuurder negeerde ook het rode licht en er werden gerechtelijke inbreuken vastgesteld over een te groot bezit aan verdovende middelen. "De omvang van de overtredingen heeft zelf ons verbaasd. Er volgen zeker nog acties. De bezoekers aan dergelijke fuiven zijn dus gewaarschuwd", besluit Manuel Mugica Gonzalez. Bij Kompass Klub was er niemand bereikbaar voor commentaar. (DVL)

Lees meer