2 Geen vakbondsactie, wel een actie tegen HIV
Wannes Nimmegeers Geen vakbondsactie, wel een actie tegen HIV

HIV-actie lijkt vakbondsprotest

In de aanloop naar Wereldaidsdag heeft de Gentse onderzoeksgroep HIV Ontrafelen een unieke actie opgezet om het stigma rond HIV te helpen doorbreken. Zo’n 250 Gentenaars verzamelden op het Sint-Baafsplein en vormden er live een levensgroot, menselijk HIV-lint.

De actie werd op poten gezet in samenwerking met Sensoa, Straight Forward (Str8fw), Universiteit Gent, UZ Gent en BeMSA Gent. De bekende fotografe Lieve Blancquaert sprak haar steun uit, en bracht de actie in beeld vanop het Belfort. Die unieke foto zal later geveild worden ten voordele van de strijd tegen HIV. Omdat de aanwezigen allemaal in het rood gekleed gingen, had hun actie veel weg van een vakbondsgebeuren. Maar dat was het dus niet.

2 De actie tegen HIV, gezien van op het Belfort
KOS / Frederik Schatteman. De actie tegen HIV, gezien van op het Belfort

HIV Ontrafelen is een fonds en onderzoeksgroep verbonden aan het UZ Gent, met als dol HIV te genezen. Prof. Dr. Linos Vandekerckhove, oprichter van het fonds en bezieler van het project zegt dat er nog steeds een stigma hangt rond de ziekte. “Met dit initiatief willen we dat stigma helpen doorbreken. In een adem willen we ook aandacht vragen voor onze jaarlijkse fundraiser die plaatsvindt op 8 december. Elke week worden 25.000 mensen seropositief. Dat zijn er 3.500 per dag. Niet alleen in Afrika of Azië, maar ook hier in Vlaanderen. Onderzoek naar HIV-genezing blijft dus levensnoodzakelijk. Daar is financiële steun voor nodig en daarom organiseren we jaarlijks onze fundraiser. Alle info daarover: http://www.hivontrafelen.be”.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer