De Ghelamco Arena, waar de beruchte ‘skybox van de stad’ is.
Wannes Nimmegeers De Ghelamco Arena, waar de beruchte ‘skybox van de stad’ is.

Huiszoeking bij SOGent over gebruik skybox Ghelamco Arena

Donderdag werd een huiszoeking uitgevoerd bij de kantoren van het stadsontwikkelingsbedrijf SoGent aan de Volderstraat. Een onderzoeksrechter kwam er documenten inkijken, in het kader van een klacht tegen onbekenden. Die gaat over het gebruik van de skybox van KAA Gent.

Toevallig is die timing niet. De opzij geschoven schepen Christophe Peeters kwam begin dit jaar in de gemeenteraad  al in nauwe schoentjes, toen bleek dat ook hij de beruchte ‘skybox van de stad’ gebruikte, waarvan de factuur van de catering door de stad werd betaald. Hij gaf toe de box vijf keer gebruikt te hebben voor werkgerelateerde vergaderingen. Nadien bleek dat hij de skybox ook nog twee keer gebruikte voor privé-aangelegenheden. “Maar daarvoor heb ik de facturen uiteraard zelf betaald”, zo stelde hij toen.

Het was de ontslagen directeur van SoGent, Didier Nachtergaele, die per mail aan het licht bracht dat Peeters meer in de skybox had vertoefd dan hij oorspronkelijk had toegegeven. Nachtergaele was ruim 20 jaar directeur van het Stadsontwikkelingsbedrijf, en lid van de Open Vld. Toen hij na een aanvaring met een mede-directeur de deur werd gewezen, had hij op meer steun van de liberale politici gerekend.  Of de klacht uit die hoek komt, viel niet te achterhalen. Nachtergaele was, net als Peeters trouwens, niet bereikbaar voor commentaar.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • vanaeken jokke

    Ghelamco en de twee blauwe torens een staaltje van sjoemelaarskunst.De Gentenaren betalen die voetbaltempel willen of niet zij zullen het betalen.

  • Jacques Mertens

    Als de sjoemelaars van de Sp.a geen sjoemelaars waren, dan hadden ze klacht kunnen indienen via de rechtbank. Maar dat deden ze niet, omdat er dan zaken aan het licht zouden komen over Sp.a-schepen Taeldeman. Verder is heel die Ghelamco-arena een symbool van de corruptie in Gent.

Lees meer