2 Christophe Peeters in pak met das, anderen vonden een short ook goed genoeg voor de gemeenteraadszitting.
VDS Christophe Peeters in pak met das, anderen vonden een short ook goed genoeg voor de gemeenteraadszitting.

In short naar de gemeenteraad? “We zitten hier in het stadhuis, niet op de Blaarmeersen”

Dat het warm was maandag, en dinsdag nog meer. En dus verschenen maandagavond minstens 3 gemeenteraadsleden in short op de gemeenteraad. “Not done”, vindt ondervoorzitter Christophe Peeters (Open Vld), zelf strak in het pak. Hij agendeert de kwestie op het fractieleidersoverleg.

“Ja, het was warm”, zegt Peeters, die maandagavond strak in het pak en mét das op de gemeenteraad verscheen, zoals altijd. “Maar toevallige omstandigheden als temperatuur zijn geen excuus om ‘stijl’ overboord te gooien. We zitten hier in het stadhuis van Gent, niet op de Blaarmeersen. Ik vind het niet kunnen dat raadsleden hier in korte broek verschijnen. Dat getuigt van een gebrek aan respect voor de instelling. Dat vrouwen in jurk en op sandalen naar de raad komen, vind ik oké, maar ook zij moeten niet in strandkledij en op ‘zeesletsen’ komen aanzetten. En ja, ik ben daar gevoelig aan.”

En dus agendeert hij de ‘dresscode’ van de gemeenteraad op het fractieleidersoverleg. Dat vindt evenwel pas plaats in augustus, maar de boodschap wordt vandaag alvast verspreid.

Trouwkostuum

De gemeenteraad start op maandagavond al om 18 uur met een vragenuur, en toen was het nog vlotjes 30 graden buiten. Dus besloten Anne Schiettekatte (sp.a), Manuel Mùgica-Gonzalez (Open Vld) en Bert Misplon (Groen) in korte broek naar de raad te komen. In het stadhuis zelf valt de hitte nochtans goed mee. De ‘strandkledij’ werd maandag op meerdere vreemde blikken onthaald, niet alleen bij Peeters. Of er echt een stadhuis-dresscode komt, valt af te wachten. Als reactie op de heisa komt Manuel Gonzalez dinsdagavond in zijn trouwkostuum, zo belooft hij.

2 Zo kwam Manuel Gonzalez (Open Vld) gisteren naar de gemeenteraad. Hij is partijgenoot van Christophe Peeters.
VDS Zo kwam Manuel Gonzalez (Open Vld) gisteren naar de gemeenteraad. Hij is partijgenoot van Christophe Peeters.

132 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Patrick Van Bogaert

    Christophe Peeters had ook veel beter een short gedragen. Het is er warm genoeg voor.Dat men daar over zaagt is onbegrijpelijk. Het is de manier waarop aan politiek gedaan word dat telt.

  • Alexa Grieken

    Je kan ook een klassevolle short dragen in plaats van zo een rommel.

Lees meer