Petite Normandie in de Donkersteeg met de typische vakwerkstijl.
Wannes Nimmegeers Petite Normandie in de Donkersteeg met de typische vakwerkstijl.

Kaaswinkel Petite Normandie in de Donkersteeg stopt

Nog zo’n Gents icoon dat verdwijnt: de kaaswinkel in de Donkersteeg. Petite Normandie is nochtans al jarenlang een huis van vertrouwen in Gent. 

De historiek van de winkel gaat terug tot 1926, toen Martha Dubaere een zaak voor zuivelproducten en gevogelte opende in de Donkersteeg. Haar zoon Frans Desmet en zijn vrouw Madeleine namen later de winkel over, en schakelden in 1966 over op kaas als voornaamste product. In de jaren ‘70 lieten ze de gevel verbouwen in vakwerkstijl, en uit die tijd dateert ook de naam La Petite Normandie. Zaakvoerders Gino en Hendrik wensen geen commentaar te geven op de sluiting van hun zaak, of de reden. Ze blijven nog open tot en met 30 november.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • marc hautekeete

    Deze zaak maakt plaats voor fietsen handel jammer hé De toekomst in Gent verzekerd door ons stadsbestuur dat alles onder controle heeft Koop via internet het word met fiets of bakfiets snel geleverd aan je deur Gat in de markt in Gent en fiets Garage herstel dienst Het moet niet altijd eten zijn zoals het heden is

  • Jan Van Gent

    Niet ver zoeken achter de reden dat zal wel te maken hebben dat de vaste klanten afvallen doordat ze niet meer in het centrum komen sedert het circulatieplan je steekt je op de moeite als je er niet moet zijn dan haak je af .

Lees meer