2 Lola, Maximiliaan en Viola overhandigden met trots hun klimaatbundel aan de burgemeester en klimaatschepen van Gent.
Stad Gent Lola, Maximiliaan en Viola overhandigden met trots hun klimaatbundel aan de burgemeester en klimaatschepen van Gent.

Kinderen overhandigen klimaatbundel aan burgemeester en klimaatschepen van Gent

Lola, Maximiliaan en Viola overhandigden met trots hun klimaatbundel aan de burgemeester en klimaatschepen van Gent. In de bundel staan creatieve oplossingen om duurzaamheid te verzekeren, verzameld tijdens de Kids Climate Conference.

De Kids Climate Conference is een klimaattop voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Door kinderen te laten nadenken over duurzaamheid hopen de organisatoren hen te betrekken en te inspireren. Hun opzet was geslaagd: aan het einde van de zesde editie stelden de deelnemers een klimaatbundel samen met twaalf oplossingen. Een greep uit het aanbod: laat een stukje van je tuin verwilderen, importeer minder groenten en fruit, introduceer veggie-vrijdagen op school en maak van plastic-vissers een betaald beroep.

Lola, Maximiliaan en Viola brachten de bundel naar het Gentse stadhuis nadat ze hadden deelgenomen aan de conferentie. Jean Henkens, de geestesvader van de conferentie, hoopt dat nog meer kinderen hun voorbeeld zullen volgen. Burgemeester Mathias De Clercq en klimaatschepen Tine Heyse namen de bundel met plezier in ontvangst. ‘’Deze maand ontvingen wij nog een internationale prijs van de VN voor ons voedselproject Gent en Garde. Het thema ligt ons nauw aan het hart.”

2 De Kids Climate Conference was dit jaar aan zijn zesde editie toe.
rv De Kids Climate Conference was dit jaar aan zijn zesde editie toe.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer