Volvo V40.
BELGA Volvo V40.

Laatste Volvo V40 rolt van de band in Gent

In de fabriek van Volvo Car Gent rolt donderdag de laatste Volvo V40 van de band, een auto die er sinds 2012 gebouwd wordt. De voorbije jaren zijn er 667.530 Volvo V40's gebouwd in de vestiging. Het vertrek van het model veroorzaakt geen dip in de productie. Tegen het einde van dit jaar wil de fabriek de productie van het model XC40 verdubbelen.

De eerste Volvo V40 is op 14 mei 2012 van de band gerold in Gent. "Het gaf voor ongeziene productievolumes en stabiliteit voor heel wat jaren", blikt de Volvo-directie donderdag terug. 

Volvo legt zich de komende jaren toe op de productie van de XC40, een commercieel succes. Ook naar de V60, die in Gent wordt geassembleerd, blijft de vraag groot. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    De volgende komen volledig afgewerkt en vol spyware uit China en hier mogen ze ze in een doos steken zoals bijna alles. Met Trump zou dat niet lukken en duizenden goede jobs zouden bewaard blijven.

  • Jaap Hollander

    Zit vol met chinese spyware. Maar rijdt lekker door in je volvo.

Lees meer