De rechters achten de man niet schuldig aan poging tot moord.
Cedric Matthys De rechters achten de man niet schuldig aan poging tot moord.

Man krijgt 12 maanden met uitstel voor partnergeweld: “Hij sloeg haar enkel met de vlakke hand”

Een man met de Iraakse nationaliteit heeft in de Gentse rechtbank 12 maanden cel met uitstel gekregen voor partnergeweld en verboden wapenbezit. Hij werd er eerst van verdacht dat hij zijn vrouw in brand hadden willen staken, maar dat is volgens de rechters niet voldoende bewezen. 

Het Openbaar Ministerie wou de man aanvankelijk laten veroordelen voor poging tot moord op zijn toenmalige vriendin. Midden mei zou hij de vrouw in haar woning in Gent in brand willen hebben steken. De man gaf toe dat hij met een bus stookolie naast zijn slapende vriendin had gestaan, maar zei dat hij nooit de bedoeling had om haar in brand te steken. Hij wou de olie over zichzelf gieten. 

Geen poging moord

De rechters lijken deze uitleg gevolgd te hebben. Ze vonden de feiten niet voldoende bewezen en veroordeelden de man dan ook niet voor poging tot moord. Wel kreeg de beklaagde 12 maanden met uitstel en een boete van 800 euro voor partnergeweld en verboden wapenbezit. De man gaf immers tijdens het proces  toe zijn vriendin geslagen te hebben. “Maar enkel met de vlakke hand”, aldus zijn advocaat. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rita Vanlerberghe

    enkel met de vlakke hand ???? ….. en dat is dan niet erg ??? of wat ???? Diegene die dergelijke uitspraken doen verdienen zelf wat pletsen op hunne kop !

Lees meer