3 Een sportwagen heeft een dertigtal meter vangrail kapotgereden in Gent.
RV Een sportwagen heeft een dertigtal meter vangrail kapotgereden in Gent.

Maserati rijdt 30 meter vangrail op Keizerviaduct kapot

Op het Keizerviaduct heeft de bestuurder van een sportwagen Maserati donderdagnacht rond 23.20 uur dertig meter vangrail vernield. De vangrails vielen naar beneden en raakten een geparkeerde wagen.

Bij het ongeval raakte enkel de Maserati betrokken, een snelle sportwagen van het type Quattroporte met een V8-motor die ongeveer 200.000 euro kost. De 25-jarige chauffeur raakte reed op het Keizerviaduct toen hij de controle over het stuur verloor. Hij raakte eerst de middenberm en vloog door de klap naar de rechterkant van de rijbaan. Daar ramde de wagen de vangrail en een verlichtingspaal. Door die klap, werd de wagen weer op de weg gekatapulteerd.

De wagen vernielde ongeveer dertig meter vangrail, maar bleef wel op het viaduct. De auto kwam met heel wat blikschade tot stilstand op de weg. “De kooi van zo’n wagen is wel stevig, maar het koetswerk moet zo licht mogelijk zijn. Daarom is de auto zo zwaar beschadigd. Hij is bijna niet meer herkenbaar als een Maserati”, klinkt het bij de politie. De chauffeur die volgens de vaststellingen van de politie niet te veel gedronken had, kwam er zonder kleerscheuren van af, maar zijn 24-jarige vrouwelijke passagier moest wel naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze liep lichte verwondingen op.

3 De vangrail viel van het viaduct naar beneden.
RV De vangrail viel van het viaduct naar beneden.

De dertig meter vangrail donderde naar beneden. “We gingen net slapen, maar werden wakker van het immense lawaai”, getuigt een buurtbewoner. “We dachten dat een vrachtwagen met een lading gekanteld was.” De rails raakten de geparkeerde BMW van een 20-jarige vrouw. Niemand raakte daarbij gewond. De brandweer kwam de weg beveiligen.

3
RV

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gunther Mincke

    25 jaar en zo een wagen? Er zou beter een maximum cc opstaan per leeftijd. 18 tot 21 jaar max 1000cc 22 tot 25 jaar max 2000cc vanaf 28 cc onbeperkt.zou die dan ook beperken tot maximum 130km per uur. 10 meer dan toegelaten om het inhalen te verbeteren.

  • Labiau Ronny

    Wat is 15okm/u voor zo een wagen? Niets

Lees meer