4 De gordijnen hangen vol schimmel en het vuilnis stapelt zich op in het vuilste huis van Sint-Amandsberg.
Wannes Nimmegeers De gordijnen hangen vol schimmel en het vuilnis stapelt zich op in het vuilste huis van Sint-Amandsberg.

Opruimwerken in vuilste huis van Sint-Amandsberg gaan onverminderd voort

Na twee dagen zijn de opruimwerken in het vuilste huis van Sint-Amandsberg nog steeds aan de gang. De gespecialiseerde firma is intussen aan de slag op de bovenandverdieping. De bewoner verzamelde al jarenlang rommel in zijn woning. Buren klaagden over de stank en een muizenplaag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Mening voorbijganger keek verbaasd op toen ze in de Heiveldstraat liepen. Drie werkmannen droegen dinsdagochtend vanaf negen uur ’s morgens vuilniszak na vuilniszak buiten uit wat sinds kort ‘het vuilste huis van Sint-Amandsberg’ heet. Ze belandden allemaal in een container van 8 ton. Burgemeester Mathias De Clercq verklaarde deze woning begin vorige week onbewoonbaar.  De werken gaan intussen onverminderd voort. 

Sociale begeleiding

De opruiming dinsdag kon rekenen op heel wat bekijks in de buurt. Voor de leerlingen van het Sint-Janscollege iets verderop leek “het vuilste huis” de ultieme middagbreak. Voor hen houdt de cinema binnenkort op. “De firma heeft nog minstens twee dagen nodig om alles weg te krijgen”, horen we op het kabinet van Mathias De Clercq. “Daarna keert de man (die nu bij familie verblijft, red.) terug naar zijn woning. Hij stemde in met sociale begeleiding. We gaan hem zo goed mogelijk opvangen.”

4 Buren komen even piepen bij de opruiming van de garage.
Wannes Nimmegeers Buren komen even piepen bij de opruiming van de garage.

Alles begon na klachten van de buren. “We stuurden daarop een controleur”, klinkt het op het kabinet van burgemeester De Clercq. “Maar de deur bleef tot twee maal toe gesloten.” De stad liet daarom op 7 oktober de politie ter plaatse komen met een slotenmaker. Dat laatste bleek echter niet nodig. De man opende dan toch zijn deur. Uit het verslag van de controleur bleek dat de situatie onhoudbaar was. De bewoner kreeg zeven dagen de tijd om zijn woning op te ruimen. Hij mocht het huis enkel nog binnen om schoon te maken, maar dat heeft hij dus niet gedaan. De stad Gent stuurde een professionele firma ter plaatse, op kosten van de bewoner. 

Kritiek op Facebook

“Sommige buren klaagden over muizen”, vult buurtbewoonster Monique Graton aan, “en in de zomer kon het er soms stinken. Het is dan ook goed dat er eindelijk iets aan gebeurt. Daarnaast zal ik blij zijn als de hele heisa eindelijk van de baan is. Ik hoorde dat er op Facebook kritiek is gekomen op onze buurt. Mensen vonden dat we zelf de handen uit de mouwen hadden moeten steken. Maar wees nu eerlijk, hier was geen beginnen aan. Ook zijn we altijd bezorgd geweest om de man. Ik zal nooit zijn voor- of achternaam noemen.”

4 Het vuilnis voor het raam is intussen verdwenen.
Cedric Matthys Het vuilnis voor het raam is intussen verdwenen.
4 De werkmannen gooien vuilniszak na vuilniszak in de container.
Cedric Matthys De werkmannen gooien vuilniszak na vuilniszak in de container.

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • freddie alro

    Een kruiwagen voor de benedenverdieping en een stortkoker recht in de container voor de bovenverdieping, meer moet dat niet zijn. Maar neen, eerst alles in vuilniszakken scheppen ... Het moet blijkbaar zeeeeeeeeeer lang duren.

  • Brigitte Coppens

    Schandalig gloednieuwe donsjassen en motorhelmen worden bij het vuil gesmeten ! Om van de rest maar te zwijgen.

Lees meer