2  Wim Claeys aan De Reep in Gent
Wannes Nimmegeers Wim Claeys aan De Reep in Gent

Nieuw op de Gentse Feesten: Wim for Live

Volkszanger Wim Claeys organiseert een nieuw pleintje op de Gentse Feesten, op de speelplaats van basisschool De Oogappel, aan de Reep. Wim for Live, heet het initiatief. Geen paniek, niemand hoeft Wim levenslang mee naar huis te nemen. “Het gaat om ‘live’, omdat ik voorstander ben van live optredens”, lacht hij.

De laatste 4 dagen van de Gentse Feesten is er dus Wim for Live. “Eigenlijk is het grotendeels een plein met een vrij podium”, legt Wim uit. “Maar ik ga wel selecteren wie mag optreden. En de eerste prijs is niet mis: de winnaar krijgt drie betaalde live-optredens.” De tweede krijgt een hesp, maar dit terzijde.

“We starten elke dag om 16 uur”, zegt Wim. “Eerst is er dan het BeestigeGentseFeesten Meespeelfeest. Daarbij mogen kinderen tonen wat ze kunnen op het podium. Gelijk welk talent is goed. Voor de kinderen is het geen wedstrijd, maar ik wil wel een show maken met wat zij allemaal tonen. Leontien Van Wassenhove van de Goestedoenders helpt daarbij mee.”

“Het tweede deel van de avond start om 18 uur. Dan is er een Gentse Zangstonde met mijn kinderkoor, De Stemband. En om 19 uur is er dan de Grote Wim for Live show. Iedereen mag zich aanmelden met een filmpje van hooguit 2 minuten, en tonen wat hij zou brengen. Dat moet geen professioneel materiaal zijn, het mag gerust een ‘crapy’ GSM-filmpje zijn, zolang ik de muziek maar kan beoordelen. Elke geselecteerde groep krijgt het podium voor 45 minuten, opbouw en afbraak inbegrepen. De winnaar krijgt 3 betaalde optredens in de loop van het jaar, eentje bij Trefpunt, eentje op het Verhaelenfeest in Gentbrugge, en een op Wim for Live 2020.”

“Om 21.30 ten slotte neem ik zelf over. Ik breng dan elke dag iets anders, zoals bijvoorbeeld mijn Zwartzak-verhaal. Om middernacht sluit het Wim for Live-plein.”

Wim for Live, van donderdag 25 tot en met zondag 28 juli, op basisschool De Oogappel aan de Reep. Wie er wil optreden kan een filmpje mailen naar wimforlive@gmail.com.

2 Wim for Live, en gelukkig niet 'for life'
KOS Wim for Live, en gelukkig niet 'for life'

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer