Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.

Nieuwe BOB-campagne, nieuwe fratsen: bestuurder legt twee positieve ademtesten af in één nacht

Bij een controleactie op alcohol in Gent heeft een bestuurder in één nacht twee positieve ademtesten afgelegd. Hij nam na de eerste ademtest opnieuw achter het stuur plaats ondanks een rijverbod, maar had er niet op gerekend dat de politie nog steeds stond te controleren.

De Gentse politie trapte vrijdag de BOB-zomercampagne op gang met een weekend vol controles, met daarbij zoals steeds de nodige fratsen. Een bestuurder met enkele glazen te veel op werd staande gehouden en kreeg een stuurverbod van zes uur. De man wachtte een uurtje, maar werd ongeduldig en reed weer weg. “Althans, dat probeerde hij”, klinkt het bij de politie. “Want de controleploegen waren nog aanwezig en onderwierpen de bestuurder opnieuw aan een ademtest. Hij testte opnieuw positief.” De man zal dus dubbel moeten betalen.

Een andere bestuurder blies op vrijdagnacht 1,52 promille. De man kon zijn rijbewijs niet voorleggen, aangezien dat nog op de politierechtbank lag na een net uitgesproken rijverbod voor een andere inbreuk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer