Schepen Christophe Peeters wilde de sauna in 2008 al sluiten, maar de gebruikers overtuigden hem toen die te behouden, en in 2010 zelfs te vernieuwen.
JVK Schepen Christophe Peeters wilde de sauna in 2008 al sluiten, maar de gebruikers overtuigden hem toen die te behouden, en in 2010 zelfs te vernieuwen.

Nieuwe poging: stad Gent wil sauna en wellness Strop sluiten

De stad Gent pompt niet langer geld in de ‘wellness’ van zwembad Strop. Dat blijkt uit de budgettaire keuzes die sportschepen Sofie Bracke (Open Vld) heeft gemaakt.

Het zwembad Strop heeft een wellness met een infraroodcabine voor 6 personen, een Finse naaktsauna, stoombaden, een ijskoud dompelbad, een kantelemmer, een geventileerde buitenkamer en een rustplaats met zithoek. “Maar die infrastructuur is verouderd, en we zijn niet van plan om daar nog langer geld in te pompen”, zegt sportschepen Sofie Bracke. “Liever zorgen we ervoor dat zwembad Van Eyck terug open kan op zondag, en dat zwembad Neptunus overdekt wordt. Er is immers nog steeds zwemwater te kort in Gent. Dus de wellness van het Strop zal sluiten.”

Ook in Rozebroeken

Of dat zonder slag of stoot zal gebeuren, valt af te wachten. In 2008 kondigde toenmalig sportschepen Christophe Peeters ook al eens aan de sauna te willen sluiten, wegens ‘niet de taak van de stad om wellness aan te bieden’. Dat oogstte toen een storm van protest van gebruikers van de sauna, en resulteerde in een petitie met 400 handtekeningen. De gebruikers konden Peeters overtuigen om de sauna toch te behouden, omdat het de enige plek was waar wellness mogelijk was voor mensen die dat op andere plaatsen niet kunnen betalen. In 2010 werd toen zelfs 15.000 euro geïnvesteerd in het complex. Grootste verschil met toen: vandaag is er ook in het Rozebroekencomplex een wellness, die er toen nog niet was.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • SABINE DE BAETS

    Als ik dit artikel lees is er blijkbaar nog een tekort aan zwemwater in het Gentse, wel dan kan ik mij niet inbeelden waarom zwembad Rosas in Oostakker moest sluiten. Enkel en alleen voor het prestige project, de Edugo arena,of zit er meer achter?

  • alex de kezel

    Altijd maar sluiten en besparen, We lopen elke dag in regeltjes... Geef de Belg ook eens iets in de plaats, Keuze in zwemkledij hebben we ook al niet meer. Als je wil vernieuwen kijk dan eens naar de buurlanden, vb:Nederland Organiseer in Gent op regelmatige tijdstippen in een openbaar zwembad de mogelijkheid tot naaktzwemmen. In Nederland kan je altijd overal wel ergens terecht om dit te doen, al dan niet met een aanwezige sauna. België loopt achter, geef ons de mogelijkheid.

Lees meer