Illustratiebeeld.
BELGA Illustratiebeeld.

Nog drie patiënten in het ziekenhuis na legionella-uitbraak

Drie patiënten verblijven nog steeds in het ziekenhuis nadat vorige maand legionella uitbrak in de Gentse haven. Dat meldt het agentschap Zorg en Gezondheid. Een van de patiënten ligt op intensieve zorgen.

Van de 32 patiënten die vorige maand zijn getroffen door de legionella-bacterie door een koeltoren in de Gentse haven, zijn er twee overleden. Het grootste deel van de patiënten is genezen. Vorige week lagen er nog zes in het ziekenhuis. Donderdag meldt het agentschap dat het aantal gehospitaliseerde patiënten is teruggelopen tot drie, een daarvan ligt nog steeds op intensieve zorgen. De bron van de legionella-besmetting is ondertussen geïdentificeerd, het gaat hoogstwaarschijnlijk om een koeltoren van papierfabrikant Stora Enso, die sindsdien is stilgelegd. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer