Een goederentrein in de haven van Gent
Wannes Nimmegeers Een goederentrein in de haven van Gent

North Sea Port stevent af op nieuw recordjaar

Tijdens de eerste negen maanden van 2019 heeft North Sea Port (de fusiehaven van Gent, Terneuzen en Vlissingen) 2% meer goederen overgeslagen via zeevaart dan het jaar voordien. De haven hoopt op een vierde recordjaar op rij.

Vooral zogenaamde ‘droge bulk’ doet het goed. Het gaat dan om producten voor de staalindustrie, maar ook om zand, cementklinkers en bakstenen voor de bouwsector. Ook de overslag van containers doet het goed. Die afdeling groeit met 51% tot zowat twee miljoen ton. North Sea Port hoopt tegen eind dit jaar 71 miljoen ton aan goederen te verhandelen.

Al blijven er wel enkele onzekere factoren: de nakende brexit en de krimpende economische groei lieten zich in het laatste kwartaal al lichtjes voelen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer