De straatkant is verzegeld met politielint.
Foto Sarah Vandoorne De straatkant is verzegeld met politielint.

Onveilige sloop langs Nekkersputstraat is "menselijke fout"

In de Nekkersputstraat is een bouwwerf van projectontwikkelaar UrbanLink op een geheel onveilige manier gesloopt. De politie moest ter plaatse komen en legde de werken onmiddellijk stil. "Een menselijke fout", volgens UrbanLink.

Op de site van de voormalige verffabriek Libert bouwt UrbanLink aan een nieuwe woonwijk. Met aannemer Verhelst, een afbraakbedrijf uit Oostende, onder de arm, wou die het gebouw slopen. "Op een veilige manier, naar binnen toe", zegt Joris Van Duffel, zaakvoerder van UrbanLink. Maar die sloop draaide anders uit. Het gebouw brokkelde naar buiten af en kwam op de openbare weg terecht, terwijl een van de arbeiders van het afbraakbedrijf het verkeer eigenhandig probeerde te regelen rond de ravage. "We betreuren dit ten zeerste en mogen van geluk spreken dat er niets ernstigs gebeurd is", zegt Van Duffel.

Verzegeld

De politie houdt de site voorlopig verzegeld. "Tot het bedrijf zich regulariseert en dus zijn veiligheid opkrikt", zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez. Ook een controleur van de administratie van Stad Gent kwam ter plaatse om de schade op te meten. "Het is een erg onveilige situatie", zegt Claude Beernaert, woordvoerder van het kabinet van burgemeester Termont. "De openbare weg innemen voor werken zonder signalisatie kan niet. We wachten nu het oordeel van de politie af. Als alles weer in orde is, kan er een burgemeesterbesluit volgen dat de site weer vrijgegeven wordt. Veiligheid voor alles."


Volgens UrbanLink is er sprake van een menselijke fout. "Maandag komen wij samen voor een plaatsbezoek, om die vergunning voor de openbare weg te verkrijgen. Het terrein zelf mogen we trouwens wel nog betreden, enkel de straatkant niet." (SVDA)

Lees meer