3 Ellen belandde in het ziekenhuis door de aanval.
Ellen C. Ellen belandde in het ziekenhuis door de aanval.

Op zoek naar getuigen: eerste keer Gentse Feesten en meteen slachtoffer van zinloos geweld

Ellen C. uit Evergem is tijdens de Gentse Feesten, in de nacht van vrijdag op zaterdag, het slachtoffer geworden van zinloos geweld op de Vrijdagmarkt. Vier jonge mannen beledigden haar en deelden slagen en schoppen uit toen ze de verwijten niet zomaar slikte. “Omstaanders moesten hen van mij af trekken”, getuigt ze.

Ellen ging in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de eerste keer naar de Gentse Feesten. Ze liep over de Vrijdagmarkt met haar vriend en haar hond toen ze tussen middernacht en 1 uur een vreemde opmerking hoorde. “Iemand zei ineens dat hij mijn hond in brand zou steken om hem te doden”, herinnert ze zich. Ze reageerde verontwaardigd. “Ik vroeg wat zijn probleem was en liep daarna door.” Maar de confrontatie was nog niet afgelopen. “Ze riepen ons na en noemden me een hoer. Ik heb me omgedraaid en heb gereageerd, maar dan begonnen ze me te slaan en te schoppen.”

Tanden gespalkt

De vriend van Ellen probeerde tussen te komen om haar te verdedigen, maar hij deelde ook in de klappen. Hij kreeg een slag op zijn achterhoofd en belandde op de grond. De dronken belagers bleven hun agressie op Ellen concentreren. “Omstaanders hebben me geholpen”, zegt ze. “Ze moesten de aanvallers van me af trekken. Gelukkig hebben ze dat gedaan, anders was het misschien veel erger afgelopen.”

De politie kwam ter plaatse, net als een ambulance en een mugteam. “Ik ben een paar keer bewusteloos gevallen, dus mijn herinneringen zijn soms een beetje vaag”, zegt Ellen. “Ik voelde niets meer aan mijn nek, wist niet meer wie ik was, waar ik was of waar ik woonde. In het ziekenhuis hoorde ik dan hoe ernstig ik eraan toe was. Ik heb een zware hersenschudding opgelopen en mijn tanden zijn naar achter geklopt. Ze zijn nu via de achterkant gespalkt, dat blijft nog drie tot vier weken zo. Ik kan geen vast voedsel eten, alleen yoghurt en soep.” Haar vriend raakte ook gewond. Hij liep een lichte hersenschudding op en heeft pijn aan zijn rug en nek.

3 Ellen hield een hersenschudding en beschadigde tanden over aan de aanval.
Ellen C. Ellen hield een hersenschudding en beschadigde tanden over aan de aanval.

“Het ergste vind ik nog de mentale klap”, gaat Ellen verder. “Ik heb schrik gevat, ik durf niet meer naar de Gentse Feesten gaan. Het was de eerste en ook meteen de laatste keer.”

Woelige sfeer

Ellen en haar vriend legden een verklaring af bij de politie, die met de zaak aan de slag gaat. De politie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar het geweld. “Er worden onder andere camerabeelden onderzocht”, klinkt het.

Ellen verspreidde zelf via Facebook ook een oproep naar getuigen. “Sommige mensen hebben me al een beschrijving doorgestuurd. Die hebben we overgemaakt aan de politie. De daders waren duidelijk zat. We hopen dat ze vlug gevonden worden.”

De sfeer werd tijdens eerste nacht van de Gentse Feesten verschillende keren verstoord door vechtpartijen. Zo moest een man rond 5 uur vanop de Korenmarkt naar het ziekenhuis overgebracht worden, nadat hij een slag kreeg tegen zijn wenkbrauw. Ook op andere pleinen was de nacht eerder woelig.

3 Ellen hield een hersenschudding en beschadigde tanden over aan de aanval.
Ellen C. Ellen hield een hersenschudding en beschadigde tanden over aan de aanval.

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pierre Van de Kletersteeg

    Uhhhh...daders uit Liechtenstein? Andorra? Luxemburg? Totdat die gasten gedeporteerd worden blijf je dit houden. Zoals de leidende Birmese boedhidt zei: je kan vol met liefde en tolerantie zitten, maar je kan niet met een hondsdolle hond slapen. Eruit met die rotzooi!

  • WILLY Maes

    Waar haalt een man het recht een vrouw te slaan waar is het respect

Lees meer