Het zwembad voert vanaf volgende week identiteitskaartcontroles in.
Wannes Nimmegeers Het zwembad voert vanaf volgende week identiteitskaartcontroles in.

Opnieuw zedenfeiten in zwembad Rozebroeken: 17-jarig meisje betast

In het Gentse zwembad Rozebroeken is vorige week woensdag een 17-jarig meisje door een tiener betast op de wildwaterbaan. Dat schrijft De Gentenaar. De aanranding volgt na klachten van het zwembadpersoneel dat dergelijke incidenten te weinig aangepakt worden. De politie bevestigt dat er een onderzoek loopt.

Het slachtoffer was woensdagnamiddag met vier vrienden in Rozebroeken. Aan de wildwaterbaan werd ze voorbij gelaten door drie tieners. Terwijl ze naar beneden gleed, werd ze ingehaald door een van hen. Aan het einde van de glijbaan voelde het meisje een hand tussen haar benen tasten.

Huilend vertrok ze naar de kleedkamer, waar een poetsvrouw haar aanmaande om een redder aan te spreken. Toen ze dat deed, confronteerde de redder de tieners. De politie werd ter plaatse geroepen en de jongeren werden ondervraagd. Politiewoordvoerder Matto Langeraert bevestigt dat het incident onderzocht wordt, maar kan verder geen details kwijt. “Over de inhoud van het lopende onderzoek kunnen we geen commentaar geven”, klinkt het.

Maatregelen
Volgens een anonieme tip aan onze krant zouden er sinds vorige week al twee nieuwe gevallen van zedenfeiten gemeld zijn. Dat kan de politie momenteel echter niet bevestigen.

Lago, uitbater van het zwembad, heeft maatregelen aangekondigd nadat een medewerker van het zwembad vorige week aan de alarmbel trok. Vanaf volgende week moet iedere bezoeker ouder dan twaalf zijn identiteitskaart laten inscannen aan de ingang. “Wie zich misdraagt, komt er niet meer in”, aldus schepen van Sport Sofie Bracke (Open Vld). Er komen ook extra veiligheidsmensen en sfeerbeheerders en redders en medewerkers krijgen duidelijke richtlijnen en een opleiding om te leren omgaan met seksueel overschrijdend gedrag.

62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Michel Lameras

    michel als ze zich misdragen hoe kan da .... dan ist te laat gewoon niet binnen laten ze zijn geen respeckt waard dat kennen ze niet want ze hebben het ook niet voor een ander dus buiten ermee

  • Francois Van Mol

    Het sluipende gif van de linkse doctrine en policor mediacultuur in al zijn facetten werkt subversief en verlammend voor onze samenleving. Wij laten ons gewoon overrompelen en laten ons zienderogen overnemen ,we hebben het al lang opgegeven want we zijn weerloos en vleugellam gemaakt . Daar heeft men 40 jaar de tijd voor gehad. Dit zijn de eerste resultaten.

Lees meer