De politie was tot laat in de avond nog aanwezig.
Jeffrey Dujardin De politie was tot laat in de avond nog aanwezig.

Peuter (2) verdronken in zwembad in Oostakker

In Oostakker, bij Gent, is dinsdagavond in de Groenstraat een tragisch ongeval gebeurd. Een 2-jarige peuter was vermist en werd teruggevonden in het zwembad, het jongetje kon niet meer gered worden. 

Rond 20.15 uur kreeg de Gentse politie een oproep binnen voor een vermist kindje. “We zijn onmiddellijk een zoekactie gestart”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. Er werd een perimeter ingesteld, de Groenstraat was afgesloten voor het verkeer. “Het kindje werd aangetroffen in een zwembad.” Volgens buurtbewoners zou de peuter rond 21 uur gevonden zijn. De hulpdiensten hebben het kindje proberen te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Het jongetje overleed ter plekke. 

Het parket van Oost-Vlaanderen kwam dinsdagavond nog ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. “Volgens de eerste vaststellingen zou het om een spijtig ongeval gaan”, aldus de politiewoordvoerder.

De buurt was in shock, velen bleven dan ook lang op straat staan. “Ze dachten dat hij de straat was op geraakt, maar uiteindelijk bleek het veel erger te zijn”, zegt een buurtbewoonster. Er heerste vooral veel ongeloof. “Hoe kan toch zoiets vreselijk gebeuren?” 

Gemeenteraadslid en bewoner van Oostakker Patricia De Beule (Open VLD) betuigde haar medeleven. “Dit nieuws is een ijskoude douche, een verschrikkelijk drama”, zegt ze. “Je hebt ogen tekort en een ongeluk is snel gebeurd. Ik leef erg mee met de ouders, familie, vrienden en buren, en ik hoop dat ze heel veel steun vinden bij mekaar. Het is nu al twee jaar op rij dat een jong inwonertje uit Oostakker ons veel te vroeg wordt ontnomen. Vorig jaar Mees die omkwam na een ontploffing van een terrasverwarmer, nu dit. Dit weegt. Mijn oprechte deelneming aan de ouders, familie en vrienden.”

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Mertens

    zit hier ook met een kind die vandaag 4 wordt, zwemlessen worden pas vanaf 6 jaar gegeven. Beetje laat volgens mij.

  • marijke deruyck

    "Normale" kleintjes zijn ondernemend in het verkennen van de wereld; ze moeten echter ook opgroeien, gevaar leren onderkennen en inschatten, dus je kan hen wel gedeeltelijk beschermen door hen effectief zo snel mogelijk te leren zwemmen, hen in 't oog te houden, erop te letten dat ze zich niet te hard bezeren,... heel wat dingen kunnen preventief gedaan worden. Maar er blijft een stukje dat je niet in de hand hebt.

Lees meer