Archiefbeeld politie.
Toon Royackers Archiefbeeld politie.

Politie controleert 81 horecazaken

De Gentse lokale politie voerde vrijdag controles uit in 81 horecazaken. Het ging om een multidisciplinaire controle van nieuwe horeca en van zaken waar reeds voorgaande controles waren of waar overlastklachten rond zijn. De politie deed dit samen met verschillende overheidsdiensten, waaronder FOD Economie, FOD Werkgelegenheid, FOD Financiën (Douane en Accijnzen) en de brandweer.

 Bij de hercontrole van de zaken waar eerder inbreuken werden vastgesteld, bleek dat de meeste zich inmiddels regulariseerden. Er werden daarnaast tal van inbreuken vastgesteld, onder andere voor zwartwerk, schijnzelfstandigheid, hygiëne, de rookwetgeving en brandveiligheid. Een zaak werd gesloten door de brandweer omdat het niet brandveilig was. Er werden ook tal van goederen in beslag genomen in de zaken. Onder andere cosmetica, illegale geneesmiddelen en drank, tabak en shisha. De wijkpolitie volgt de gecontroleerde zaken verder op.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer