2 De tafelschuimers werden gefilmd door de uitbater.
rv De tafelschuimers werden gefilmd door de uitbater.

Restauranthouder achtervolgt en filmt oudere tafelschuimers: “Die vrouw liep apotheek binnen en veinsde beroerte”

Twee tafelschuimers zullen zich hun bezoek aan een Mexicaans restaurant in Gent nog lang herinneren. Toen het oudere koppel weigerde te betalen en de zaak verliet, liep zaakvoerder Kenneth Vandael hen achterna om hen te filmen. De bewijzen werden getoond aan de politie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zaterdagmiddag kreeg de Wrap Up Burritobar in de Lammerstraat het stel over de vloer. “Het was een ouder koppel en ze vertelden mij dat ze nog nooit Mexicaans hadden gegeten. Daarom stelde ik hen wat meer op hun gemak en schonk hen wat meer aandacht dan gewoonlijk”, zegt Kenneth. “Toen hun borden bijna leeg waren vroeg ik of het gesmaakt had en ze antwoordden dat ik er niks van kon en dat ze niets wilden betalen. Daarop volgde nog een woordenwisseling en ze stapten zo de zaak uit. Ik bleef zitten met mijn rekening van 26 euro.”

Aan de politie disten ze een warrig verhaal op. We zouden op voorhand een prijs afgesproken hebben van 20 euro om te eten, maar dat sloeg echt nergens op. In welk restaurant gebeurt zoiets?

Kenneth Vandael

Kenneth liet het er niet bij en achtervolgde het bejaarde koppel met zijn telefoon in videomodus. In het filmpje is te zien hoe de tafelschuimers opnieuw in discussie gaan over de prijs en hoe de zaakvoerder zijn geld eist. “Toen we buiten stonden werd het pas echt bizar. De discussie ging verder en het koppel splitste op. Hij liep weg en zij liep een apotheker binnen en veinsde daar dat ze een beroerte kreeg. Uiteindelijk kwam de politie erbij om verklaringen op te nemen”, zegt Kenneth. “Er kwam een warrig verhaal dat we op voorhand een prijs zouden afgesproken hebben van 20 euro om te eten, maar dat sloeg echt nergens op. In welk restaurant gebeurt zoiets? En wie stapt er nu een restaurant buiten zonder te betalen? Of het ervaren tafelschuimers waren of een vlaag van arrogantie, ik weet het niet”, zegt Kenneth.

2 Kenneth Vandael achtervolgde de tafelschuimers en bezorgde de beelden aan de politie.
Wannes Nimmegeers Kenneth Vandael achtervolgde de tafelschuimers en bezorgde de beelden aan de politie.

De zaakvoerder van het restaurant zette na het incident de beelden op Facebook. “Ik werk al vele jaren in de horeca, maar dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Je hoort wel eens opmerkingen over jongeren en studenten die niet zouden betalen, maar eerlijk... zoiets heeft geen enkele jongere mij ooit gelapt. Ik heb het filmpje online gezet om aan te tonen met wat voor gekkigheid we in de horeca te maken krijgen.”

Beruchte tafelschuimster

Het was niet de enige tafelschuimer die Kenneth deze zomer al over de vloer kreeg. Recent kwam ook de beruchte  tafelschuimster Nadine W. al langs. “Ik had haar aanvankelijk niet herkend. Ze heeft hier wat zitten schuifelen. Ze heeft drie keer proberen bestellen van op haar zitplaats, maar aangezien wij steeds bestellingen opnemen aan de toog kon ze mij niet in de luren leggen. Ze is stilletjes weggelopen.”

De politie bevestigt het verhaal van de restauranthouder. 

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jo Komnata

    Waar eet ge nog bij 2 man voor 26€ En dan nog nie betalen

  • William Van den Berghe

    Zet die arrogante mensen maar openbaar te kakken , ze verdienen niet beter.

Lees meer