2 De linker- en middenrijstrook in de richting van de kust zijn afgezet.
Wouter Spillebeen De linker- en middenrijstrook in de richting van de kust zijn afgezet.

Schoolbus die betrokken raakte bij zwaar ongeval op E40, kwam terug van Plopsaland: “Er was paniek en schrik”

Leerlingen van De Sleutelbos worden begeleid door slachtofferhulp

Bij het zware ongeval op de E40 van gisteren, was een schooltje uit Walfergem betrokken. Een motorrijder werd door een personenwagen over de middenberm gekatapulteerd, waarna hij door de bus werd aangereden. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar. Het rijbewijs van de bestuurster van de personenwagen is ingetrokken. “Onze juffen hebben de leerlingen meteen afgeschermd”, aldus de directrice van de school.

Het dramatische ongeval gebeurde rond 17.30 uur. Een 31-jarige vrouw uit Gent die met haar wagen in de richting van de kust aan het rijden was op de middelste rijstrook, begon volgens de Federale Wegpolitie om een nog onbekende oorzaak te zwalpen op de weg. Ze week volgens een getuige eerst naar rechts uit richting een vrachtwagen, en corrigeerde daarna sterk naar links. De vrouw raakte daardoor de middenberm maar nam ook een motorrijder mee. De motard, een 50-jarige man uit Deinze, werd door de klap over de berm gekatapulteerd.

In de richting van Brussel reed op dat moment een schoolbus met kinderen van De Sleutelbos die net op weg was van Plopsaland naar huis. De buschauffeur kwam ook in aanrijding met de motard die over de middenberm was gegaan. “De mensen die vooraan op de bus zaten, hebben het ongeval voor hun ogen zien gebeuren”, vertelt directrice Geertrui Ockeley van De Sleutelbos. “Er was wel een beetje schrik en paniek. De meesten kinderen hebben de aanrijding ook gevoeld. Zo’n ongeval is ook een emotionele schok.”

De begeleiding van de kinderen verliep volgens het boekje. “Onze begeleiders en juffen hebben zich meteen over de leerlingen ontfermd en hen afgeschermd van het ongeval”, vervolgt de directrice. “Slachtofferhulp was ook snel ter plaatse om zich over de kinderen te ontfermen. Gelukkig raakte geen enkel kind of leerkracht gewond.”

2
hln

Onderzoek naar omstandigheden

Het parket werd ter plaatse geroepen om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Een verkeersdeskundige is aangesteld om dat onderzoek uit te voeren. 

De eerste vaststellingen bevestigen grotendeels het relaas van de Federale Wegpolitie, al wordt nog onderzocht of er daadwerkelijk een tweede aanrijding plaatsvond. “Het staat wel vast dat het ongeval ontstond bij de vrouw die op de middelste rijstrook reed en begon te slingeren”, aldus An Schoonjans van het parket Oost-Vlaanderen. “Mogelijk was zij afgeleid of onoplettend.”

Na het ongeval waren er in beide richtingen omleidingen. De nog resterende omleidingen worden gestopt, aldus het Verkeerscentrum. Even na 21 uur was de weg vrijgemaakt.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wim Van Hoof-Segers

    Mischien afgeleid, misschien dat of dit. Met een verplichte dashcam zou de oorzaak al duidelijk zijn. Al die beelden van de omringende wagens.

  • Georges Draps

    Als zelf motorrijder. Sterke aan de familie en een hoop op een goede genezing van het slachtoffer.

Lees meer