Sophie in haar nieuwe zaak Sophie's Sweets & Chocolates.
Foto Wannes Nimmegeers Sophie in haar nieuwe zaak Sophie's Sweets & Chocolates.

Sophie verkoopt Gents snoepgoed met een verhaal

Tegenover het stadhuis opende dit weekend 'Sophie's Sweets & Chocolate. "We proberen vooral snoepgoed te verkopen met het verhaal en als het kan ook nog eens een link naar Gent", zegt uitbaatster Sophie.

Er was een tijd dat overal in Gent snoepgoed gemaakt werd in kleine lokale bakkerijen. Nu moeten we al een heel eind zoeken om typisch Gentse koeken en snoep te vinden. Toch zijn ze er nog. De Gentse wippers bijvoorbeeld. Die zouden ontstaan zijn toen een Gentse bakkershulp te lang naar zijn vriendin zat te kijken in plaats van zijn karamel in de gaten te houden. Toen hij er toch nog snoep van probeerde te maken zijn de 'wippers' ontstaan. Of het verhaal klopt, kan niemand nog nagaan maar vaak hangt snoepgoed samen met dat soort verhalen. We proberen die allemaal te verzamelen", zegt Sophie.

Schaduw van het Belfort

De winkel staat in de schaduw van het Belfort. Dat is geen toeval. Sophie is ook de drijvende kracht achter gidsenorganisatie Gandante vzw en met Artoria bvba verantwoordelijk voor de uitbating van het Gentse belfort. (EDG)

Lees meer