Standaertsite
Nimmegeers Standaertsite

Standaertsite wint provinciale architectuurprijs (maar moet hem wel delen)

De Standaertsite in Ledeberg heeft de provinciale architectuurprijs gewonnen. Het thema dit jaar was ‘Herbestemming en/of herinrichting van historisch erfgoed’.

De Standaertsite was tot enkele jaren geleden het terrein van een doe-het-zelfzaak. Die ging in 2012 failliet en dus werd met de buurt nagedacht over wat er op die plek mogelijk is. Het werd een ontmoetingsplaats voor de buurt met een boerenmarkt, een fietsatelier, enzovoort. Sinds vorig jaar is de officiële naam voor de Standaertsite ‘De Broederij’.

Uitzonderlijk zijn er dit jaar twee winnaars van de prijs. Ledeberg moet de prijs delen met de Aalsterse bibliotheek Utopia. De eerste prijs was normaal gezien goed voor 5.000 euro en de tweede voor 2.500 euro. Door de ex aequo krijgen beide projecten nu 3.750 euro.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • paul geerts

    als je weet dat Ledeberg vroeger behoorde tot het Land van Aalst dat zich strekte tot aan de Keizerspoort, dan zijn beide prijzen dus eigenlijk voor Aalst.

Lees meer