6 De klanten stormen recht op hun doel af: de Markerad-collectie van Virgil Abloh.
Wannes Nimmegeers De klanten stormen recht op hun doel af: de Markerad-collectie van Virgil Abloh.

Stormloop voor nieuwe collectie in IKEA Gent: “Dat groen tapijt moet ik absoluut hebben”

Nee, u hoeft zich niet meer te reppen naar IKEA Gent.  Alle stukken uit de collectie die de Zweedse meubelgigant ontwikkelde in samenwerking met Virgil Abloh, de artistieke directeur van Louis Vuitton Men, zijn de deur uit. De man is een hype en dat was donderdagochtend te merken aan de wachtrij in Gent. Voor de opening stonden al 200 fans te wachten om een item te bemachtigen van zijn Markerad-collectie.

Superfans Stijn Raes en Gauthier Tytgat bemachtigden een plekje vooraan in de rij. “We zijn hier om 2 uur ’s nachts al aangekomen”, getuigen de jongeren. “We willen absoluut het groene tapijt bemachtigen van Virgil Abloh met het opschrift ‘Wet grass’ (nat gras, red.).” Om de stormloop in goede banen te leiden, schakelde IKEA enkele stewards in.

6 Gauthier Tytgat en Stijn Raes stonden al van 2 uur ‘s nachts aan de deur om hun groen tapijt en Mona Lisa te bemachtigen.
Wannes Nimmegeers Gauthier Tytgat en Stijn Raes stonden al van 2 uur ‘s nachts aan de deur om hun groen tapijt en Mona Lisa te bemachtigen.

De geduldige fans mochten in groepen van 50 mondjesmaat naar binnen. De eerste groep wandelde om 10 uur nog rustig naar de collectie, maar de tweede groep zette het op een lopen om alsnog een collector’s item te bemachtigen van hun idool.

Compleet verrast

Voor de andere IKEA-klanten die niet op de hoogte waren van de hype kwam de wachtrij als een verrassing. “Wij zijn van Ninove en we dachten goed op tijd te komen om eerst een ontbijtje te nemen in de cafetaria van IKEA, maar nu zullen we toch nog wat langer moeten wachten”, vertellen Omer Moreels en Anita Van Den Eynde. “Echt straf dat hier zoveel volk staat te wachten.”

6 Omer en Anita zijn verrast door de wachtrij aan IKEA Gent.
Wannes Nimmegeers Omer en Anita zijn verrast door de wachtrij aan IKEA Gent.

In minder dan een kwartier tijd waren de eerste klanten al terug buiten, velen onder hen met enkele groene tapijten op hun winkelkar. Ook een verlichte kader van de Mona Lisa, een eerbetoon van Abloh aan Leonardo Da Vinci, bleek een populair stuk uit de collectie.

6 Virgil Abloh.
Ikea Virgil Abloh.

“Ik ben direct uit de nachtploeg naar de IKEA gekomen deze ochtend om zes uur. Ik ben al van twaalf uur gisteren wakker. Dus nu ga ik wel even slapen”, getuigt Steve Schweng. “Ik volg Abloh al twee jaar. De man is een echte hype. Gelukkig was ik nog bij de eerste in de rij. Er kwam ook geen duw- en trekwerk aan te pas in de winkel, iedereen hield het netjes. Het tapijt krijgt een plaatsje in de kinderkamer bij ons thuis. Zo kan het zeker niet mismeesterd worden door onze hond. De Mona Lisa gaan we een mooie plaats geven in onze living.”

6 Steve Schweng is tevreden dat hij met deze verlichte Mona Lisa-replica naar huis kan.
Wannes Nimmegeers Steve Schweng is tevreden dat hij met deze verlichte Mona Lisa-replica naar huis kan.

Ook Stijn en Gauthier hebben een mooie buit te pakken. “Alles is vlot verlopen. Goed dat IKEA heeft beslist om iedereen in groepen te laten binnen gaan. Nu kunnen we met een gerust hart en met onze tapijten naar huis vertrekken.”

6 De wachtrij voor de collectie van Virgil Abloh in IKEA Gent.
Wannes Nimmegeers De wachtrij voor de collectie van Virgil Abloh in IKEA Gent.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Toni van belle

    Wereld vol sukkelaars... Nooit sta ik in een rij voor iets... IPhone bah, exclusief lol. Kudde volk. Maak zelf iets met je handen das pas exclusief!

  • Gerard Braeckmans

    Om twee 's nacht aan de deur gaan staan om een afbeelding van de Mona Lisa? Je vindt die op elke rommelmarkt.

Lees meer