Na de zware val van Gerben Thijssen werd de race stilgelegd.
BELGA Na de zware val van Gerben Thijssen werd de race stilgelegd.

Toestand van Gerben Thijssen evolueert positief: “Hij is helder van geest”

Een week na de zware val van baanwielrenner Gerben Thijssen op de Zesdaagse van Gent gaat het steeds beter met hem. Vandaag wordt hij geopereerd aan het sleutelbeen.

“Hij praat, maar hij is snel moe”, laat woordvoerder van Lotto Soudal Philippe Maertens weten. De renner voert gesprekken en is helder van geest. “Dat is zeer goed nieuws. Maar hij is zijn ziekenhuisbed nog niet uit geweest. Vandaag wordt hij geopereerd aan het sleutelbeen en dat zal de eerste keer zijn dat hij het bed kan verlaten. Het blijft nog afwachten of er gevolgen zijn van de hersenbloedingen.” Als de situatie even positief blijft evolueren, mag Thijssen mogelijk volgende week het ziekenhuis verlaten.

Vier dagen na de zware val van Thijssen kwam ook zijn vriendin Shari Bossuyt ten val op de Zesdaagse. Zij hield er gelukkig enkel gekneusde ribben aan over.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer