Twee jongeren die meesurfen met de tram
RV Twee jongeren die meesurfen met de tram

Tramsurfers halen levensgevaarlijke toeren uit

In Zwijnaarde zijn twee jongeren gespot die achter op de bumper van een tram op lijn 2 meereden. Die tramsurfers riskeerden letterlijk hun leven want ze gingen mee over trambrug in Zwijnaarde over de R4 en het water van het kanaal Gent-Terneuzen.  Hadden de jongeren daar gelost dan kon het eindigen in een drama. 

“Het ging om jongeren van een jaar of zestien à zeventien. Ze stapten op ter hoogte van de Gestichtstraat en wilden zo in Zwijnaarde geraken. Schandalig en gevaarlijk”, zegt een getuige. 

De politie keurt tramsurfen ten zeerste af. Meesurfen met het openbaar vervoer komt wel steeds vaker voor. Regelmatig duiken filmpjes op van jongeren die achter op bumpers van trams en zelfs treinen meeglippen. Het gaat hier trouwens om een oudere Hermelijntram. De nieuwe Albatrossen hebben geen echte bumper. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer