3 Tumbling, een aaneenschakeling van turnoefeningen op een 25 meter lange verende baan, oogt spectaculair.
Yannick De Spiegeleir Tumbling, een aaneenschakeling van turnoefeningen op een 25 meter lange verende baan, oogt spectaculair.

Turnclub TK Oostakker neemt nieuwe gymhal in sporthal Wolfput in gebruik

In sporthal Wolfput in Oostakker is de sportzaal deels omgebouwd tot een gymhal. Een opsteker voor de lokale turnclub TK Oostakker. Ook de groenzone naast de sporthal werd grondig vernieuwd. De stad investeerde 1 miljoen euro in de verbouwing van de sporthal.

In 2017 kreeg de sporthal al een grondige renovatie. Nu werd ze uitgebreid en een derde is permanent ingericht als gymhal. Daar zal de lokale turnclub TK Oostakker alvast vruchten van plukken. Zij kregen onder meer een tumblingbaan van 25,5 meter en verschillende trampolines met valkuilen waarop ze hun sprongen veilig kunnen oefenen.

“Deze permanente opstelling zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om de turntoestellen op te stellen en af te breken voor en na elke training, wat ons heel wat tijdswinst oplevert en meer effectieve en kwalitatieve trainingstijd geeft”, zegt voorzitter Joost Noels.

3 Opening van de nieuwe gymhal in sporthal Wolfput.
Yannick De Spiegeleir Opening van de nieuwe gymhal in sporthal Wolfput.

Parcours voor freerunning

Naast de sporthal werd ook de groenzone helemaal heraangelegd. Er staan nieuwe houten speeltoestellen en nieuwe zitbanken in beton en er is een petanqueterrein, een polyvalent sportterrein in kunstgras en een parcours voor freerunning. “Een primeur voor Oost-Vlaanderen”, zegt schepen van sport Sofie Bracke (Open Vld).

Ook de komende jaren maakt de stad Gent nog 4 miljoen euro vrij om 6 sporthallen te renoveren.

3
Yannick De Spiegeleir

Lees meer