De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.
Foto Wouter Spillebeen De brandweer kreeg het vuur snel onder controle.

Tweede auto in 2 weken tijd in brand gestoken

INWONERS DENKEN AAN PYROMAAN OF WERK VAN CRIMINELE BENDES

In de Spoorwegstraat in Wondelgem heeft een brandstichter zondagavond een wagen in vlammen doen opgaan. Buurtbewoners verklaren dat ze iemand met een voorwerp naar de auto zagen gooien en dat ze een luide knal hoorden. Twee weken geleden had een brandstichter het ook al gemunt op de wagen van Ozcan A. op het Groenplein in Wondelgem.

Iets na 23 uur hoorden verschillende buurtbewoners een enorm luide ontploffing. "Ons huis daverde ervan. Meteen begon de auto te branden. Daarna volgden nog enkele andere knallen. Het vuur laaide hoog op", vertelt een moeder die de auto van het merk Infiniti vanuit haar woning in vlammen zag opgaan. "Het was net alsof er geschoten werd, zo luid waren de knallen." De brandweer kwam snel ter plaatse om het hevige vuur onder controle te krijgen. De omliggende huizen raakten niet beschadigd.

Lichtflits

De buurtbewoners vermoedden meteen dat er kwaad opzet in spel was. "Een kennis vertelde dat ze zag hoe iemand eerst iets naar de auto gooide, zoals een brandbom. Onze beveiligingscamera heeft het voor een stuk vastgelegd." Op de camerabeelden is een lichtflits te zien, waarna het vuur begint op te flakkeren.


De beelden zijn overgemaakt aan de politie. Ook aan het autowrak was na de brand te zien dat de vlammen waarschijnlijk in het midden van de wagen ontstonden, aangezien de motor relatief onbeschadigd bleef. Dat alles wijst op brandstichting.

Twee straten verder

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt het vermoeden van de buurtbewoners. "We hebben een branddeskundige aangesteld die het wrak maandagochtend heeft onderzocht", aldus het parket. "Er zijn ernstige aanwijzingen van kwaad opzet. Meer kunnen we op dit moment nog niet kwijt omdat het onderzoek nog loopt."


Het is al de tweede keer in twee weken tijd dat een wagen in brand wordt gestoken in de buurt. Op de ochtend van 17 oktober werd op het Groenplein, twee straten van de Spoorwegstraat, de auto van Ozcan A. in brand gestoken. Toen begonnen de vlammen al over te slaan op een nabije woning. Of de twee autobranden verband houden met elkaar en waarom de wagens in brand werden gestoken, is nog niet duidelijk. "Alles wordt nog onderzocht", klinkt het bij het parket.

Inwoners bezorgd

Inwoners van Wondelgem maken zich zorgen of er een pyromaan aan het werk zou zijn, of over mogelijke criminele bendes die achter de branden zitten. Onder andere in Facebookgroepen voor bewoners wordt gespeculeerd over de oorzaken. Eén theorie is dat het zou gaan over een afrekening binnen het drugsmilieu. "Hopelijk wordt alles snel terug normaal", klinkt het.

Lees meer