4 Heel wat studenten wilden op de foto met Van Langenhove en Van Grieken
Yannick De Spiegeleir Heel wat studenten wilden op de foto met Van Langenhove en Van Grieken

VIDEO. Dries Van Langenhove en Tom Van Grieken speechen in bomvolle Gentse studentenkroeg

In het tot de nok gevulde studentencafé De Hoeve in de Sint-Pietersnieuwstraat kwamen Vlaams Belang-politici Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove donderdagavond speechen. Studenten en sympathisanten stonden tot buiten aan te schuiven. Tegenstanders besmeurden het busje van het Vlaams Belang.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In Gent zijn ze Dries Van Langenhove duidelijk nog niet vergeten. Samen met partijvoorzitter Tom Van Grieken, werd de lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Vlaams-Brabant als een ware rockster onthaald door zijn aanhangers. Tijdens zijn speech klonk er meerdere malen een oorverdovend gejuich. “Dit is ons land. Dit is Vlaanderen en dat moet het blijven”, klonk het onder meer. Van Grieken op zijn beurt haalde uit naar de UGent die Dries Van Langenhove de toegang ontzegde. 

4 Dries Van Langenhove werd meermaals getrakteerd op luid applaus en gejuich van de aanwezige studenten.
Yannick De Spiegeleir Dries Van Langenhove werd meermaals getrakteerd op luid applaus en gejuich van de aanwezige studenten.

Aan de overkant van de straat voerden een twintigtal studenten een stil protest. ‘Wij zijn de stille meerderheid’ stond op hun borden te lezen. Rechtse studenten scandeerden op hun beurt de slogan ‘Linkse ratten, rol uw matten’. In een zijstraat van de Sint-Pietersnieuwstraat besmeurden tegenstanders van het Vlaams Belang hun busje met witte verf.

4 Tegenstanders besmeurden het busje van het Vlaams Belang met witte verf.
Yannick De Spiegeleir Tegenstanders besmeurden het busje van het Vlaams Belang met witte verf.
4 Van Langenhove en Van Grieken worden met applaus onthaald door de toeschouwers die tot buiten stonden te wachten.
Yannick De Spiegeleir Van Langenhove en Van Grieken worden met applaus onthaald door de toeschouwers die tot buiten stonden te wachten.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jo Hendrik

    Top

  • armando bentini

    "Tom op toer" net op facebook bekeken. Ik denk dat er ons een nieuwe, men noemt dit "zwarte zondag" , staat te wachten. Mijn stem heeft Dries alvast, ik ben één van de gelukkigen die op hem kan stemmen voor het Federaal Parlement.

Lees meer