VIDEO. Jonge tramsurfers gefilmd in Gent, De Lijn waarschuwt: “Dit is levensgevaarlijk”

Twee jongen mannen zijn deze ochtend al ‘tramsurfend’ gefilmd ter hoogte van de Brugse Poort in Gent. “Levensgevaarlijk”, klinkt het bij De Lijn. “Omstaanders die zoiets opmerken, bellen best meteen naar de politie.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De stunt van de tieners werd door een achterligger vastgelegd op camera. Op de beelden is te zien hoe twee jongemannen deze ochtend achteraan het tramtoestel hingen. “Nadat de tram afdraaide, moesten ze elkaar vasthouden om er niet van te vallen”, reageert de maker van het filmpje. Bij de Gentse politie kregen ze nog geen melding binnen van de feiten. 

Het fenomeen van ‘tramsurfen’ is niet nieuw in Gent. In 2011 liet de NMBS nog een filmpje maken om eventuele tramsurfers te ontmoedigen. “Omstaanders die zoiets opmerken, bellen best meteen naar de politie”, zegt woordvoerster Inge Debruyne. “Ken je iemand die het wil proberen? Ontmoedig die persoon dan zeker. Het is écht levensgevaarlijk.”

Jonge tramsurfers aan de Brugse poort.
RV Jonge tramsurfers aan de Brugse poort.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick De Clercq

    In bepaalde landen hangen meer passagiers aan en op een trein dan dat er binnen zitten. Natuurlijk is dit geen zicht in een ontwikkeld land, maar door de zogenaamde verrijking van onze cultuur zullen we steeds meer met zulke dingen geconfronteerd worden.

  • rudy Schrijnders

    Pffft wij zaten 30 jaar geleden in de Bijlmer op de lift. Surfden bovenop de Metro vanaf Ganzenhoef naar Duivendrecht. En achter aan de tram hangen was gewoon makkelijker als lopen. Ze zouden beter dienstplicht weer invoeren.

Lees meer