4 De jury met leerlingen in uniformen van Casa de Papel.
Gianni Barbieux De jury met leerlingen in uniformen van Casa de Papel.

VISO Mariakerke ontvangt jury Strafste School in ‘Casa de Papel’-stijl

In VISO Mariakerke toonden de leerlingen van de grootste school voor grafische media en communicatie in Vlaanderen dat ze heel wat in hun mars hebben.

Tom De Cock en co werden geblinddoekt ontvangen op de rode loper en onthaald door leerlingen verkleed met het masker van de bankovervallers van de populaire Netflix-serie La Casa de Papel. Naast de vorm had de school ook oog voor de inhoud. Zo plakten een aantal scholieren hun mond af met telkens daarop een stereotype. “Onze school telt een flink aandeel leerlingen met een beperking zoals autisme, dyslexie of discalculie, maar dat houdt hen niet tegen om creatief te zijn. In onze richtingen multimedia kunnen ze ook aan de slag met hun talent”, zegt directeur Anne-Line Balduck.

4
Yannick De Spiegeleir
4 De 14-jarige Mathis ontpopt zich tot held van de school.
Yannick De Spiegeleir De 14-jarige Mathis ontpopt zich tot held van de school.
4 De petjes gaan de lucht in tijdens het slotmoment.
Yannick De Spiegeleir De petjes gaan de lucht in tijdens het slotmoment.

In een wedstrijdje met Brahim schitterde de 14-jarige Mathis in zijn elektrische rolstoel. De jongen, die al van bij zijn geboorte lijdt aan een spierziekte, werd de held van de dag. Het spectaculaire bezoek werd afgesloten met een schooldansje op de tonen van ’t Smidje van Laïs.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer