Voetballertjes eren overleden trainer

TWEEDE MEMORIAL GLENN MAES OPNIEUW GROOT SUCCES

De tweede editie van de Memorial Glenn Maes, een minivoetbaltornooi ter nagedachtenis van de verongelukte coach Glenn Maes, is weer een succes geworden. Maar liefst 36 ploegjes tekenden present. "We zullen dit eerbetoon blijven herhalen, al hadden we liever 'memorial' weggelaten", reageert Eddy De Moor, voorzitter van OH Drongen.

Op 3 juli 2015 kwam Glenn Maes (42), een papa van twee kinderen uit Lovendegem, om het leven toen hij op weg was naar huis. Op nog geen kilometer van zijn deur miste hij een bocht in de Appensvoordestraat en botste hij tegen een boom. Iedereen in de gemeente en in de voetbalwereld reageerde erg aangeslagen. Glenn was een graag geziene man, met een passie voor voetbal. Zo coachte hij onder meer zijn zoontje Yoran bij de jeugd van minivoetbalclub Opel Haeck Drongen. Met zijn ploegje won hij in mei 2015 nog de finale van de Beker van België. Vorig jaar won Yoran de eerste editie van het herdenkingstornooi voor zijn papa.

Volle tribunes

Gisteren trapten de spelertjes van de U9 en de U11 het tornooi op gang met afgeladen volle tribunes en een vrolijke sfeer in sporthal Kieskant in Drongen. "Dat valt inderdaad op. Er zijn hier tientallen ouders, grootouders en vriendjes om te supporteren", juicht De Moor de massale toeloop toe.

"Dit doet erg veel deugd. Ook de inschrijvingen liepen van een leien dakje. We moesten bijna ploegjes weigeren. Enkel bij de U10 verliep het minder vlot, omdat dat een leeftijdscategorie is die niet zo gebruikelijk is."

Club Brugge

De kwaliteit van het voetbal ligt alweer erg hoog. "Er lopen hier inderdaad heel wat talentvolle spelers en sterke ploegen rond. Zo doet er een ploegje uit Brugge mee met heel wat spelers van Club en Cercle Brugge. Ook Deinze is hier met een aantal ploegjes afgezakt. Glenn was ook met die club sterk verbonden. Je ziet dat hij overal erg graag gezien was. Maar ik had veel liever voor de tweede keer een tornooi georganiseerd dat zijn naam droeg zonder het woordje 'memorial'. Dan zou hij hier nog geweest zijn."

Vandaag volgt de apotheose van het tornooi met de U13 met onder meer Yoran die strijdt voor de zege. Glenns vrouw Carla zal dan opnieuw de prijzen uitreiken.

De spelertjes gaven het beste van zichzelf tijdens de Memorial Glenn Maes.
JEW De spelertjes gaven het beste van zichzelf tijdens de Memorial Glenn Maes.

Lees meer