2 Voorpost hoopte op een confrontatie met minister De Block
VDS Voorpost hoopte op een confrontatie met minister De Block

Voorpost houdt het rustig, Maggie De Block ontloopt hen

Bij de start van Speakers Corner over het thema ‘vluchtelingen’ was er, zoals aangekondigd, een protestactie van het extreem-rechtse Voorpost. Die waren echter nauwelijks 10 man sterk, en minister De Block nam een achteringang.

Tot een confrontatie tussen Voorpost en minister van Asiel en Migratie Maggie De Block kwam het dus voorlopig niet. De Block nam een dienstingang, die ergens tussen de kerstmarkt-in-opbouw zit. Voorpost stond beneden op de Green onder de Stadshal te betogen. Met 14 waren ze, en verder dan ‘hop hop hop migratiestop’ en ‘wij zijn het moe – grenzen toe’ kwamen ze niet. Hier en daar was er een Gentenaar die een middenvinger naar hen opstak en ‘racisten’ riep. Maar verder bleef het dus rustig. Twee politiemensen hielden de boel in de gaten maar moesten niet tussenkomen. Intussen is Speakers Corner van start gegaan. De Voorpost-mensen blijven buiten staan.

2 Maggie De Block stond intussen binnen rustig te praten met schepen Rudy Coddens
VDS Maggie De Block stond intussen binnen rustig te praten met schepen Rudy Coddens

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kerem Yilmazer

    Met 13, grappig

Lees meer