3 Er werd getoost op de oprichting van de nieuwe scoutsgroep.
Nimmegeers Er werd getoost op de oprichting van de nieuwe scoutsgroep.

Vriendinnen richten samen scoutsgroep ‘De Kariboes’ op

Aan de Neermeerskaai op de schoolsite van Freinetschool De Wingerd is donderdagochtend het officiële startschot gegeven van ‘De Kariboes’. Het is meteen de elfde eenheid van FOS Open Scouting in Gent. “In de buurt rond de Watersportbaan was er nog ruimte voor een nieuwe jeugdbeweging”, zegt eenheidsleidster Cheyenne Willems.

Jeugdbewegingen zijn hot in Gent. Sommige afdelingen moeten zelf een inschrijvingsstop inlassen. Bij FOS Open Scouting waren ze dan ook meteen gewonnen om de oprichting van de nieuwe eenheid ‘De Kariboes’ te ondersteunen. “Door een samenwerking met de Stad Gent vindt onze groep onderdak in een gebouw van Freinetschool De Wingerd dat nog niet in gebruik was”, verduidelijkt Hannes De Reu, federaal verantwoordelijke van FOS Open Scouting.

3 Door een samenwerking met de Stad Gent vonden De Kariboes een uitvalsbasis op de schoolsite van De Wingerd aan de Neermeerskaai.
Nimmegeers Door een samenwerking met de Stad Gent vonden De Kariboes een uitvalsbasis op de schoolsite van De Wingerd aan de Neermeerskaai.

Zeven Gentse vriendinnen zetten hun schouders onder de nieuwe jeugdbeweging. “We hebben samen op school gezeten en hebben vroeger ook in de scouts gezeten om later animator te worden bij de speelpleinwerking. Nu we de speelpleinwerking ‘ontgroeid’ zijn, hadden we allemaal heimwee naar de scouts”, zegt Willems. De Kariboes willen een inclusieve scoutsgroep zijn. “Door mensen uit kwetsbare groepen heel actief te betrekken bij de scoutswerking willen we een positieve impact creëren op het buurtleven rond de Neermeerskaai”, besluit de eenheidsleidster.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je surfen naar dekariboes.be.

3 De vriendinnen die ‘De Kariboes’ oprichten zetten hun handtekening onder het oprichtingscontract.
Nimmegeers De vriendinnen die ‘De Kariboes’ oprichten zetten hun handtekening onder het oprichtingscontract.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer