De boete van 800 euro die de man in eerste aanleg kreeg, heeft het Gentse hof van beroep laten vallen.
Wannes Nimmegeers De boete van 800 euro die de man in eerste aanleg kreeg, heeft het Gentse hof van beroep laten vallen.

Werkstraf voor Gentse zakenman “met connecties in hogere kringen” die agenten kopstoot geeft

De 40-jarige zakenman S.C. uit Gent heeft dinsdagvoormiddag in het Gentse hof van beroep 50 uur werkstraf gekregen voor weerspannigheid tegen twee politieagenten. “Hier zullen jullie spijt van hebben”, zei hij destijds bij zijn arrestatie. “Ik heb veel connecties in hogere kringen.”

De feiten speelden zich af in de nacht van 18 op 19 november 2017. De vrouw van de beklaagde werd staande gehouden bij een alcoholcontrole niet ver van haar woning. Ze belde in paniek haar man. Hij kwam zwalpend aangereden en remde bruusk op zijn oprit op de Pacificatielaan in het Gentse Miljoenenkwartier.

Twee politieagenten zagen de manoeuvres gebeuren. Ze snelden naar de oprit en hielden de beklaagde staande. Hij weigerde echter zijn identiteitskaart te tonen en sprak forse taal. “Hier zullen jullie spijt van hebben”, zei hij aldus het proces-verbaal. “Ik heb veel connecties in hogere kringen.” Vervolgens gaf hij de agenten een kopstoot en werd ingerekend.

Na het incident weigerde de zakenman een alcohol- en bloedtest af te leggen. Hiervoor werd hij al veroordeeld in de politierechtbank. Voor de weerspannigheid krijgt de beklaagde in beroep nu een werkstraf van 50 uur. De boete van 800 euro die de man in eerste aanleg kreeg, heeft het hof echter laten vallen. 

Lees meer