Rabotvins trekt na 81 jaar weg uit Gent, en kiest voor een nieuwbouw in Nazareth.
Nimmegeers Rabotvins trekt na 81 jaar weg uit Gent, en kiest voor een nieuwbouw in Nazareth.

Exclusief voor abonnees

Wijnhandelaar Rabotvins, enige Gentse hofleverancier, vertrekt na 81 jaar uit Gent: “Verhuis is economische noodzaak”

“We hebben geen uitbreidingsmogelijkheden meer in Gent, en door het circulatieplan zagen we de afhalingen bij ons bedrijf met 30 procent dalen. Dus hebben we beslist een nieuwbouw te zetten op bedrijventerrein De Prijkels, in Nazareth”, zegt Cedric ’t Kindt, commercieel directeur van wijnhandelaar Rabotvins. En zo verdwijnt de enige Gentse hofleverancier uit de stad.

Rabotvins is de grootste wijnhandelaar van Gent, en werd in 1938 opgericht in de Rabotstraat, door Emile De Schepper. 81 jaar later is het bedrijf nog steeds in handen van dezelfde Gentse familie. Sinds 1961 zitten ze aan de Vogelenzang, vlakbij Blaisantvest. 22 mensen werken intussen voor het bedrijf, dat op een terrein van 5.000 vierkante meter zit. Daar worden jaarlijks een miljoen flessen gebotteld.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • avelino garcia

    Die Groenen zijn echt goed bezig, met Watteeuw op kop, waarom gaat hij geen circulatieplan maken tussen de landwegels in West-Vlaanderen. Ginder moeten ze hem niet daarom hebben ze hem hier in Gent gedumpt.

  • Piet Dooremont

    Kon W.die afhaling niet leveren met een bakfiets?

Lees meer